Pàgines

dimecres, 29 de febrer del 2012

Els colzes



Asprors a la pell

Per suavitzar els colzes, els genolls i els talons, quan et banyis, passa-hi pedra tosca quan la pell estigui mullada i suficientment tova. Quan acabis, aplica-hi una crema hidratant i en poc temps, les asprors se suavitzaran. També pots barrejar mig iogurt natural amb el suc de mitja llimona. Amb la crema que n'obtinguis, aplica-la a les zones afectades i deixa que actuï durant mitja hora. Després, esbandeix-ho amb molta aigua. El iogurt hidratarà la pell i el suc de llimona atenuarà la hiperpigmentació.

Quan ens recolzem amb els colzes i amb el fregament de la roba, acostumen a ressecar-se i es tornen aspres. Per evitar-ho, col·loca tots els dies mitja llimona a cada colze durant uns minuts. Després, esbandeix-los i aplica-hi una crema hidratant per a suavitzar-los.

També pots barrejar una cullerada petita de sal amb oli d'oliva i aplicar-ho sobre la zona com si fos una crema. Deixa-ho actuar durant una estona i després, renta-ho amb molta aigua i sabó.

El coll



Contra la papada

De vegades, l'augment de pes fa que apareixi la indesitjable papada. Els exercicis poden ajudar-te a reduir-la. Prova a fer-te massatges amb les mans al coll cap a la barbeta mentre mous la mandíbula inferior de la boca cap endavant. Estira bé el coll com si intentessis atrapar el nas amb les dents. Tres sèries de vint repeticions cada dia i veuràs els resultats ràpidament.

Hi ha una loció natural d'excel·lents propietats reafirmants, especialment indicada per les zones que abans noten els efectes de la flacciditat, com la barbeta i el coll, la part interna dels braços, els pits i els glutis. Es prepara barrejant a parts iguals suc de meló amb vinagre de poma. Aplica-ho cada dia damunt de la pell amb un suau massatge ascendent.

Un coll més juvenil

És inevitable que, amb el pas del temps, vagin apareixent les arrugues pel nostre cos. El coll és una de les primeres zones on se solen presentar per l'envelliment. Per dissimular-les, frega't, un cop per setmana, nata fresca pel coll i per la part de l'escot.

També pots fer el següent exercici: estira el coll cap enrere unes quantes vegades; després, gira el cap cap a un costat i cap a l'altre. Repeteix-ho unes quantes vegades. Mantindràs els músculs en forma. A més, no t'oblidis d'hidratar-lo, pel matí i per la nit, amb una crema hidratant (pot ser la mateixa que utilitzes per la cara, si no en tens cap d'especial per al coll) mentre et fas un petit massatge.

Presumeix de coll

Comença per mantenir-lo net i hidratat; utilitza les mateixes cremes i mascaretes que fas servir per la cara. Fes una mica d'exercici:
   1.-Asseguda i amb el coll estirat, mira cap al sostre i un cop a cada espatlla, alternativament (10 vegades).
   2.-Mou el cap cap endavant i cap enrere, i d'un costat cap a l'altre (10 vegades).
   3.-Deixa caure el cap i rotar (5 vegades).
   4.-Aixeca les espatlles cap a les orelles i porta-les cap enrere (10 vegades).
   5.-Obre la boca fins que la mandíbula estigui completament oberta i torna a tancar-la (5 vegades).
   6.-Intenta treure la mandíbula inferior tot el que puguis i tornar-la al seu lloc (10 vegades).
   7.-Estirada a terra, aixeca el cap tot el que puguis, estirant el coll (5 vegades).

Coll i escot més ferms

Compra un meló que no sigui molt gran i talla'l per la meitat. Tritura una de les dues meitats, després de treure-li la pell. Procura que no quedi molt líquid. Aplica'l pel coll i l'escot i deixa'l actuar entre 15 i 20 minutos. Et pots posar una tovallola pel damunt. Al dia següent, veuràs quina pell més suau et queda, molt més jove i fina. Fins i tot pot corregir taques i pigues. Utilitza-ho 2 o 3 cops per setmana.

També pots elaborar pólvores d'arròs mòlt: posar tres cullerades soperes d'arròs en un molinet, moldre fins a deixar-les fetes pols i tirar-les en un recipient de vidre. Agafar un pinzell gros (dels que s'utilitzen per aplicar el coloret) i aplicar-ho sobre el coll i l'escot. Aquest remei és bo per relaxar i suavitzar tota classe de pells. Ho pots fer abans d'una cita o cada 2 dies. Deixa-ho empolvorat a la pell. No et passis amb les pólvores d'arròs, a veure si no et reconeixeran!

Pots utilitzar el fang, posant tres cullerades soperes d'argila verda en un recipient de vidre i afegir-hi, a poc a poc, aigua tèbia fins que l'argila es converteixi en una pasta. Després, posa-t'ho pel damunt del coll i de l'escot, i en qüestió de minuts, notaràs que la pell comença a estirar-se. Deixa-la posada 20 minuts. Ho pots fer dues vegades per setmana durant 15 dies; després, només un cop per setmana.

Perfum, colònia i desodorant



Perfum per més temps

Les pells greixoses retenen el perfum més temps que les seques. Per això, si t'apliques una capa fina de vaselina abans del perfum, mantindràs la seva olor sobre la pell durant més temps.

Si notes que el perfum s'evapora de seguida de la teva pell, per a què perduri més temps i deixi rastre per on passes, pulveritza sobre el cabell unes gotes de la teva fragància diluïdes en aigua. El cabell, a l'absorbir millor les olors, t'ajudarà a difondre l'aroma.

Perfum propi

Omple un got petit amb aigua de pluja, posa-hi unes gotetes de llimona i unes altres del perfum o la colònia que acostumes a utilitzar, afegeix-l'hi dos o tres pètals de rosa i llest.

Desodorant casolà

Si el teu desodorant habitual s'ha acabat, barreja pólvores de talc i bicarbonat a parts iguals i, amb un cotó, aplica-t'ho a les aixelles. A més de fer de desodorant, no irrita la pell i la deixa molt fina.

Una altra manera de tenir un desodorant casolà és friccionar les aixelles amb una gasa xopada amb vinagre de poma. Aquesta loció no produeix irritacions a la pell.

Un desodorant molt personal

Prepara un aroma especial i d'allò més personal per utilitzar-lo com desodorant corporal. Primer, busca una ampolleta o un envàs de vidre que tanqui bé, posa-hi 10 g d'extracte d'avellaner, 10 g de nou, 50 d'aigua de roses, 50 de lavanda i 50 de romaní. Barreja-ho bé, deixa-ho un parell de dies i prova'l.



dimarts, 28 de febrer del 2012

Els peus i les cames



Desodorant i refrescant de peus

En una olla amb aigua, barreja cinc parts de menta, tres d'orenga, tres de timó, tres de sàndal i dues de romaní, i fes-ho bullir. Posa els peus en aquesta infusió, quan encara estigui calenta, sense cremar-te.

També pots barrejar dues cullerades de romaní, dues de menta, dues de sàlvia, dues de baies de ginebre i un litre d'aigua bullint. Posa-ho tot tapat en un recipient i deixa-ho reposar 1 hora. Cola la infusió, envasa-la i posa-la a la nevera. Afegeix aquest líquid en un cassó amb aigua i submergeix els peus durant 15 minuts.

Pels peus cansats

Posa 100 g d'espígol o lavanda en una bosseta i posa-la amb aigua freda fins que bulli. Al cap de 5 minuts, tindràs una infusió a la qual, si l'hi afegeixes un grapat de sal i després ho deixes refredar, resultarà ser un reconstituent pels peus cansats.

Pren un bany amb aigua tèbia, després omple uns mitjons de cotó amb rodanxes de tomàquet fresc i posa-te'ls una hora. Esbandeix-los amb aigua freda.

Digues adéu a les durícies dels talons

Si la pell d'aquesta zona està molt rugosa, pots estovar les durícies fregant-la amb mitja llimona i deixar-ho actuar durant uns segons. Esbandeix-la i suca-la amb vaselina.

També pots tallar una ceba per la meitat i fer un forat al mig d'una de les meitats, omplir el forat amb sal i deixar que reposi durant mitja jornada. Per la nit, durant una setmana, aplica-hi amb un cotó o amb un pinzell el líquid resultant. Després, realitza aquest procés un cop per setmana.

Per evitar que s'inflamin i les rampes

Pots fer un exercici molt beneficiós amb el qual mantindràs les articulacions sanes: durant un minut, aproximadament, has d'anar dibuixant cercles amb la punta dels peus. Practica aquest exercici tots els dies.

Oli pels peus adolorits

Fes-te massatges als peus amb la següent mescla: cinc cullerades soperes d'oli de sèsam i sis gotes d'oli de clau.

Sessió relaxant per als peus

Treu-te les mitges i deixa respirar els peus durant un temps. Estira't al llit i reposa els peus recolzant-los a la paret uns 10 minuts. Després, aigua calenta i sal.

Peus suaus

Barreja mitja tassa de sal gruixuda amb un terç d'oli d'oliva. Escalfa un litre de llet sencera i introdueix-hi els peus durant 10 minuts. A continuació, esbandeix-los i frega'ls amb la mescla. Per acabar, aplica-t'hi crema hidratant i posa't uns mitjons de llana.

Suavitzar les cutícules i les ungles dels peus

Fes-t'hi un massatge amb oli d'ametlles cada dia i comprova'n el resultat.

Pels turmells inflats

Aplica-hi unes compreses d'infusió de julivert i deixa-les uns minuts. El seu efecte millorarà si mentre ho fas, mantens les cames en alt.

També pots barrejar una o dues cullerades soperes de tintura d'àrnica (de venda en farmàcies) amb mig litre d'aigua. Xopa un cotó i aplica'l sobre el turmell com si fos una compresa. Deixa-ho actuar mitja hora, mantenint els peus en alt. També són efectius els banys de peus d'aigua freda, amb glaçons de gel, i sal.

Cames precioses

Si a la nit has de portar un vestit curt i vols que la pell de les teves cames llueixi, hidrata-les i aplica-hi una capa molt prima de vaselina líquida. Quedaran brillants i atractives. 

Cuida els teus genolls

Quan la pell dels genolls està seca i aspra, barreja un rovell d'ou, unes gotes de llimona i dues cullerades d'oli d'oliva i aplica-hi la mescla. Deixa-la actuar 15 minuts i esbandeix-la amb aigua freda.



Les mans i les ungles



Per les taques de la pell de les mans

Cada cop és més freqüent veure aparèixer a la superfície de la pell de les mans aquelles taques fosques, com llenties, que el temps, amb l'ajuda del sol, imprimeixen sense perdó. No deixis que aquestes taques antiestètiques es multipliquin amb els anys fins a formar capes localitzades i estacionàries. Posa un grapat de sucre extrafí al palmell de la mà i afegeix amb l'altra, el suc d'una llimona, fins que el sucre quedi xopat. Frega't les mans i la part inferior de les ungles amb aquesta barreja lleugerament abrasiva, durant uns minuts. Esbandeix amb molta aigua tèbia. Aquest preparat és molt eficaç contra les taques més persistents i deixa les mans clares i suaus com la seda.

Mans suaus i protegides

Aixafa una patata cuita amb dues cullerades de llet i dues de mel. Barreja-ho bé fins que formis una pasta que aplicaràs sobre les mans amb un lleuger massatge.

També pots barrejar una mica de mel, sucre i el suc de mitja llimona i fregar-ho per les mans fins que el sucre es dissolgui. Després, esbandeix-ho bé amb aigua tèbia i veuràs quins bons resultats n'obtens. Es pot aplicar 2 o 3 cops per setmana i tindràs unes mans de porcellana.

Si vols recuperar la seva suavitat, només has de fer bullir tres cullerades de flocs de civada amb una cullerada de llevat de cervesa. Fes-te un massatge amb la mescla per la nit i veuràs quins resultats.

Una altra manera d'aconseguir-ho seria sucar-les amb la polpa d'un alvocat i cobrir-les amb uns guants de plàstic durant 10 minuts.

També pots fer una crema de mans preparada amb pólvores de talc i oli d'oliva i aplicar-la tantes vegades com vulguis. Tindràs unes mans suaus i hidratades.

Si notes la pell de les mans tibant, posa-t'hi unes gotes d'oli d'oliva, frega-les i espera que la teva pell ho absorbeixi. Després, renta-te-les amb un sabó suau.

Si vols regenerar la pell de les mans, barreja en un bol una cullerada d'ordi amb una altra d'oli d'oliva. Posa la mescla amb aigua tèbia, dóna-li voltes i deixa les mans submergides 10 minuts. Després, eixuga-les bé i aplica-hi una crema regeneradora.

Per les ungles toves i fràgils

Submergeix els dits en oli d'oliva tebi cada nit. Per millorar l'efecte, després d'aquest bany, pots dormir amb guants de cotó. Un altre reforçador eficaç és el iode, que també el pots aplicar directament.

Per endurir-les, posa 70 ml d'aigua de roses amb 1 g d'àcid làctic i 5 g d'alum. Barreja-ho fins que s'aclareixi i ja te'l podràs aplicar.

Un altre remei seria coure una mica de vinagre amb arrels d'altea. Aplica la pasta resultant damunt de les ungles i la seva qualitat millorarà sensiblement.

Si vols que estiguin ben fortes, renta-les amb aigua i tira-hi cera líquida d'una espelma pel damunt. Deixa que s'assequi i repeteix-ho cada dia. Al cap de poc temps es posaran dures. Vigila, però, i no et cremis!

Si tens les ungles fràgils, pots tallar una dent d'all a rodanxes i fregar-la damunt de la ungla neta d'esmalt. Si ho fas tots els dies, aviat començaràs a notar els resultats.

També pots submergir les ungles en una infusió de cua de cavall, planta que reforça les ungles fràgils gràcies al seu contingut en silici. Si estan molt toves o creixen lentament, t'aconsello beure una infusió de cua de cavall pel matí i una altra per la nit durant dues setmanes.

Per la cutícula

Si vols suavitzar-la, bat dues cullerades de suc fresc de pinya amb un rovell d'ou i mitja cullerada petita de vinagre de sidra. Aplica-ho amb un massatge.

Per netejar les ungles

A la primavera i a l'estiu, el jardí exigeix una cura i un manteniment que embruten les ungles. Una solució és rascar una pastilla de sabó i deixar-hi trossos sota les ungles. La terra que hi hagi saltarà després amb facilitat.

Per les ungles grogues

Per evitar que les ungles es tornin grogues, aplica una capa de base protectora abans de l'esmalt.

Si comencen a adoptar un to groguenc, per blanquejar-les, remulla-les en un cassó d'aigua amb unes gotetes d'aigua oxigenada aproximadament durant uns 10 o 15 minuts.

Un original esmalt d'ungles

Si vols lluir un esmalt bonic i original, aplica ombra d'ulls en pols a una laca transparent. Així podràs portar els colors que vulguis sense necessitat de tenir molta varietat d'esmalts. Podràs lluir les ungles a joc amb la teva roba i els teus complements.

Obrir el tap de l'esmalt d'ungles

Per evitar que s'enganxi i resulti difícil obrir-lo, posa una mica de vaselina a la rosca del tap.

Aigualir l'esmalt d'ungles

Si t'has deixat l'esmalt d'ungles obert o s'ha posat molt espès, afegeix una mica d'alcohol de cremar. Veuràs com es pot tornar a utilitzar sense cap problema.

Ungles perfectes en poc temps

Si vas amb presses i encara t'has de pintar les ungles, aplica una sola capa d'esmalt. Un cop pintades, posa les mans en aigua freda o aplica-hi aire amb l'assecador a baixa temperatura.

Manicura més duradora

Després de treure la pintura de les ungles amb l'acetona, renta't les mans per eliminar qualsevol residu que impedeixi l'adherència de l'esmalt. Quan t'apliquis l'esmalt, deixa caure una gota al centre i escampa'l a cada costat, sense excedents ni grumolls. Aplica primer una capa de base, després dues capes d'esmalt i, finalment, una capa de brillantor per a protegir-lo. Per a mantenir les ungles pintades més temps i en perfecte estat, aplica una capa addicional de lluentor protectora cada dos dies.

Si s'espatlla una ungla

T'estàs fent la manicura i, al pintar-te les ungles, n'hi ha una que se t'ha espatllat una mica? Doncs, mulla immediatament un dit de la mà contrària amb aigua i passa'l pel damunt de la zona espatllada; si no has fet un desastre, l'aigua ho solucionarà.

Adolescents: observa si tenen taques blanques a les ungles

Les taques blanques a les ungles són un signe clar de manca de zinc, un dèficit bastant comú entre els adolescents més joves. Aquest mineral, que el nostre organisme utilitza en més de 200 funcions (creixement, defenses, etc.) resulta important per al desenvolupament dels òrgans i les hormones sexuals dels adolescents. Si el teu fill es troba en aquesta etapa, assegura't que inclou en la seva dieta carn vermella, pollastre, peix, marisc, aliments integrals, formatge curat, llegums (mongetes, de manera particular), pipes de carbassa o de gira-sol i fruits secs.

Els llavis i les dents


Llavis carnosos

Si vols que els teus llavis semblin més gruixuts i, al mateix temps, vols ressaltar el color que t'has posat després de pintar-los com sempre, aplica un to una mica més clar al centre del llavi inferior.

Si tens uns llavis prims i els vols tenir voluminosos, n'hi ha prou amb fregar-los suaument amb un raspall de dents, fent cercles, un cop per setmana, i després maquillar-los. 

També els pots fregar amb un cotó humitejat amb aigua calenta, la qual, a més de suavitzar les pelletes, farà que els teus llavis siguin més gruixuts. Després t'hi pots posar vaselina o qualsevol crema hidratant de la cara.

Llavis molt secs i esquerdats

Si vols evitar que els teus llavis es ressequin pel fred o se't tallin, prepara una mascareta casolana barrejant un iogurt natural amb el suc d'una llimona. Aplica-la cada nit amb l'ajuda d'un massatge suau i deixa-la actuar mitja hora. Esbandeix amb aigua tèbia i llestos.

També pots aplicar-hi mantega o oli d'oliva com si fos vaselina i aconseguiràs que estiguin suaus.

Una altra opció seria aplicar-hi oli de pericó amb la punta dels dits i fent un petit massatge. Alleujarà les molèsties.

Per la pell del voltant dels llavis, escampa diàriament una mica d'oli de roser mesquer, el qual té propietats regeneradores. Si trobes que és massa greixós, substitueix-lo per oli d'ametlles dolces, què s'absorbeix millor.

Un truc per hidratar-los mentre dorms és sucar-los amb una lleugera capa de mel abans d'anar-te'n al llit. Escampa-la bé perquè no quedi enganxosa.

Per mantenir-los hidratats també pots fregar-los amb un tros d'alvocat.

Si vols fer un protector de mantega de cacau, fon al bany maria 15 g de cera verge i afegeix 100 g de mantega de cacau, batent-ho bé fins que adquireixi una consistència homogènia. Aplica-ho en fred. Dóna lluentor als llavis.

Llavis de pel·lícula

El secret per tenir uns llavis glamurosos és aplicar primer lluentor de llavis i després posar una mica d'ombra d'ulls fosca, la mateixa que has utilitzat pels ulls.

Com pintar adequadament els llavis vermells

Primer, has de delinear-los amb un llapis neutre amb el qual definiràs una forma natural i els ompliràs amb el mateix llapis, creant una base pel pintallavis del color triat; després, amb un pinzell i la barra de llavis, pinta-te'ls. Perquè duri més, eixuga-te'ls amb un mocador de paper i repeteix l'aplicació, però només amb la barra.

Per tenir les dents ben blanques

Mulla un cotó amb aigua oxigenada i frega les dents. Això ho hauràs de repetir diversos dies i les dents quedaran blanques i brillants.

També pots raspallar-te les dents amb timó (també conegut com farigola), amb ratlladura de llimona o amb bicarbonat.

Per a mantenir-los nets, pots menjar pomes, les quals eliminen les restes del menjar. Les maduixes i les fulles de sàlvia són la solució perfecta per fer que les teves dents llueixin amb un blanc natural.

Dents més sanes

El llorer és un magnífic aliat de les dents, ja que ajuda a reforçar la capa d'esmalt dental. Només has de rentar bé una fulla d'aquesta planta i mastegar-la bé. Això sí, intenta no empassar-te la saliva per evitar problemes estomacals.

dilluns, 27 de febrer del 2012

El cabell



Escuma d'arrissar casolana

LilithSe t'ha acabat l'escuma d'arrissar el cabell? Doncs bat una clara d'ou a punt de neu, renta't el cap i treu l'excés d'aigua amb una tovallola. Abans d'eixugar-lo, reparteix la clara com si fos escuma de manera que sembli que vols arrugar el cabell amb la mà. A continuació, passa l'assecador sense utilitzar la pinta ni el raspall. Aconseguiràs un aspecte brillant i un arrissat que et durarà tot el dia. A més, desapareixerà amb la propera rentada.
També pots tenir el cabell més arrissat si fas servir el suc d'una llimona. Després de rentar-te'l, però abans d'eixugar-lo, aplica'l amb les teves mans amb molta cura, seguint la forma dels rínxols. Notaràs com adquireixen més cos.

Pel cabell sec

Si tens el cabell sec, aplica-hi una infusió freda de flors de saüc o de malva, o arrel i fulles de consolda, fent un suau massatge, i esbandeix-ho amb aigua freda.

També et pots fer tu mateixa un xampú casolà amb un alvocat (que té unes propietats hidratants excel·lents), una tassa d'aigua, una tassa de sabó líquid neutre, una culleradeta de suc de llimona i dos culleradetes d'oli d'oliva.

Si el teu cabell està sec, crespat i sense lluentor, estén oli de coco diàriament sobre les puntes. És una solució molt útil per pal·liar els efectes nocius de l'assecador o la planxa.

Pel cabell castany

Si vols lluir uns reflexos estiuencs de color castany al cabell, barreja sis cullerades de pell de nou verda triturada amb dues cullerades d'arrel de gerani en pols i mitja tassa d'aigua de tarongina ("azahar"). Aplica aquesta pasta al cabell, amb guants, i deixa-ho durant tres hores.

Per reforçar la tonalitat castanya del cabell és recomanable una infusió de te negre i anelles de ceba. Frega bé els cabells amb el líquid després de la darrera esbandida.

Cabell més ros

Vols que el teu cabell sigui més ros sense necessitat d'utilitzar tints que el facin malbé? Doncs és molt senzill: només has de fer bullir una tassa de flors de camamilla (seques) a foc molt lent amb 6 decilitres d'aigua. Quan passi mitja hora, ho coles i ho fas servir en la darrera esbandida.

Contra els cabells blancs

Per evitar que et surtin cabells blancs abans d'hora, esbandeix el cabell amb suc de poma natural. Les pomes àcides són les més indicades.

Pel cabell greixós

Si tens el cabell greixós, aquest tònic capil·lar és molt efectiu: prepara una infusió de romaní, espígol, llimona o milfulles, i aplica-ho després de la rentada amb un xampú suau. Deixa-ho posat uns minuts i esbandeix-ho amb aigua tèbia.

També t'anirà bé una loció a base de suc de poma i una mica d'aigua mineral. Posa-te-la quan et rentis el cabell, fent un massatge suau amb els dits, i el teu cabell quedarà brillant i sense cap rastre de greix.

Cures davant les inclemències del temps

Per l'estiu, si vas a la platja, aquest xampú suau és ideal per rentar-te el cabell cada dia i mantenir-lo en bon estat. Després de treure't el salnitre del cabell, renta-te'l amb una barreja d'una cullerada de cua de cavall i una cullerada d'arrel de saponària triturada, i dissol-ho tot en un litre d'aigua bullint. Deixa-ho reposar durant 15 minuts, filtra-ho i renta't el cabell amb una tassa d'aquest producte.

Protegeix el teu cabell del sol, la calor, la contaminació, la humitat excessiva, etc. Evitaràs que la cutícula s'alci i el cabell es torni fràgil i dèbil. Raspalla'l a la nit i fes-l'hi un massatge d'uns dos minuts. Aplica una mascareta nutritiva, com a mínim, una vegada per setmana. Utilitza al dematí un producte de fixació que el mantingui tot el dia.

Si el sol, el clor i l'aigua del mar han castigat el teu cabell, aplica't oli de germen de blat metxa a metxa, insistint en les zones castigades. Tapa't el cabell amb una gorra de dutxa i mantingues-lo així 1 hora.

Perquè creixi més ràpidament

Si vols que el teu cabell creixi més ràpidament i amb una brillantor espectacular, només has de posar una ceba mitjana, a trossos petits, dins del teu xampú (mitja ceba per cada meitat del xampú). Deixa-ho reposar 15 dies i aplica-ho com sempre. Si el cabell fa una mica d'olor a ceba, no et preocupis: quan estigui sec no en farà. Si vols un cabell realment bonic, tingues sempre a punt aquest remei.
Intenta prendre vitamines i aliments que portin zinc, ja que afavoreix molt al nostre cabell, i evita els raspalls metàl·lics.

Per la caspa

Quan cuinis amb api, no llencis l'aigua de cocció; és un depuratiu molt potent que et servirà per posar-te a la darrera esbandida si tens caspa, fent un suau massatge. Després, l'has de deixar actuar uns 8-10 minuts i esbandir amb molta aigua.

Un altre remei contra la caspa consisteix en barrejar alcohol per curar ferides i 400 g de cebes, deixar-los macerar 10 dies, colar la substància i aplicar-la al cabell. Veuràs com el seu aspecte millora. I recorda: a part de fer servir un xampú anticaspa, has de prendre aliments amb àcid gras com l'oli de bacallà i no mengis xocolata ni fregits.

També pots utilitzar un anticaspa natural: un parell de culleradetes de bicarbonat sòdic amb aigua i fer-lo servir a l'última esbandida.

Una altra opció seria fer una mescla d'alcohol amb unes rametes de romaní. Quan l'alcohol canviï de color, treu les rametes i fes-te massatges al cuir cabellut d'una manera suau després de cada rentada.

Perquè creixi més fort

Fer la darrera esbandida del cabell amb infusió de llorer regenera el cabell, estimula el seu creixement i ajuda a prevenir-ne la caiguda, a més de combatre problemes associats com la caspa o l'excés de greix. La infusió de llorer es prepara afegint un grapat de fulles d'aquesta planta en un litre d'aigua calenta. Filtrar al cap d'un quart d'hora i afegir-ho a l'aigua de l'esbandida.

Per les puntes obertes

Si tens les puntes del cabell excessivament resseques o obertes, hi ha un remei natural excel·lent per reparar-les: "pinta-les" amb un pinzell impregnat en oli d'oliva. Perquè actuï millor, embolica el cabell amb un casquet de dutxa i dorm amb ell tota la nit. L'endemà al matí, renta't el cabell. Repeteix l'operació dues vegades a la setmana i el teu cabell estarà brillant.

Per treure l'electricitat o la humitat

Si el teu cabell té electricitat, un xampú amb mel podrà eliminar aquest problema.

També pots mullar-te el cabell amb el teu condicionador habitual, embolicar-lo amb una bossa de plàstic i deixar-lo durant 20 minuts.

Si no vols que el cabell s'arrissi o s'aixequi amb la humitat, renta't el cabell més sovint; la suor fa que el cabell estigui així. També has de fer servir un condicionador suau i aplicar una mascareta que protegeixi el teu cabell de la humitat. Evita la laca i la gomina.

Perquè tingui més volum

Si vols que el teu cabell tingui més volum, eixuga'l cap per avall i si ho fas amb difusor, el volum encara augmentarà més.

Perquè el volum duri més temps, utilitza un xampú i un condicionador que n'hi doni més. Amb l'ajuda d'un raspall rodó ample, enrotlla el cabell amb el raspall com si fos un rulo, aplica-hi aire fred amb l'assecador i deixa que es fixi la forma. Per acabar, aplica-hi un producte que aporti al cabell la fixació i els ingredients necessaris per donar-li el màxim volum i mantenir-lo perfecte durant el dia.

Per un cabell més sa i brillant

Si el teu cabell està apagat, ja no llueix, bat dos ous i afegeix una cullerada d'oli d'oliva, una de glicerina i una culleradeta petita de vinagre de sidra. Aplica-ho al cabell després d'haver-lo rentat i esbandit i deixa-ho actuar uns 20 minuts.

Pel cabell que està fet malbé, has de barrejar mig alvocat, què és ric en vitamina A i E, amb una culleradeta d'oli d'oliva i un rovell d'ou. Bat tots els ingredients fins que n'obtinguis una mescla molt escumosa i després, aplica-la al cabell rentat. Deixa-ho actuar durant 15 minuts i esbandeix-lo amb molta aigua tèbia. La teva cabellera recuperarà la seva brillantor natural.

També pots fer-te un massatge amb un ou cru després de rentar-lo, deixar-lo actuar uns 5 minuts i esbandir-ho amb molta aigua freda.

Una altra manera de tenir el cabell més lluent és utilitzar vinagre blanc a l'última esbandida, posant-lo amb una mica d'aigua. Aquest remei també va molt bé per la caspa.

Una altra opció per donar-li més lluentor i un aspecte més sa, seria fer bullir julivert durant 20 minuts i utilitzar-lo a la darrera esbandida.

També pots fer una mascareta de preparació casolana: batre una pastanaga ratllada, una cullerada de mel i unes gotes d'oli d'oliva i aplicar la mescla al cabell. Deixar-ho uns minuts i rentar-te'l amb el teu xampú habitual, i repetir-ho una vegada a la setmana.

Un altre remei seria rentar-lo com sempre i, amb el cabell encara humit, arruixar-lo amb una mica de cervesa. Després, torna a aplicar una mica de xampú per evitar la mala olor.

Per tenir un cabell radiant, posa en un flascó unes quantes fulles seques d'ortiga i cobreix-les amb vinagre de vi o de poma. Guarla la mescla 15 dies en un lloc fosc i sacseja-la diàriament. Després, cola-ho i passa el vinagre a una ampolla neta; torna a deixar-lo reposar dues setmanes més i un cop acabat el procés, només has d'afegir un rajolí d'aquest vinagre a l'aigua de la darrera esbandida.

Si vols tenir un cabell, a més de sa, lluent, liqua àloe vera i barreja-ho amb el teu xampú habitual. A més d'obtenir una meravellosa cabellera, mantindràs allunyats completament als polls.

Per un cabell més suau

Si vols que tingui un aspecte i un tacte sedós, aplica-hi una infusió d'ortigues (les venen en els herbolaris). Si ho fas dos cops per setmana, notaràs com el teu cabell té un aspecte molt més suau.

També pots preparar una barreja amb dues aplicacions del teu condionador habitual i una cullerada de mel d'abella. Aplica-ho després de rentar-te el cap, sobre el cabell humit i deixa-ho actuar uns 5 minuts. Després, esbandeix-ho amb aigua tèbia.

Per quan es té pressa i el cabell brut

Si no tens temps de rentar-te el cabell i el tens greixós, frega'l amb un cotó humitejat amb una mica d'oli d'ametlles per la zona de les arrels i després raspalla'l bé.

Més moviment durant més hores

Et resultarà fàcil lluir un cabell amb moviment si tries un tallat adequat a la naturalesa del teu cabell: llargues o curtes, les capes, a més de volum, aporten molt de moviment. Utilitza un condicionador lleuger i evita els productes que deixen el teu cabell rígid i estàtic. Quan acabis d'assecar-lo, dóna-li uns tocs amb el raspall. Utilitza un producte de fixació que ajudi a mantenir el seu moviment natural.

Per als cabells rebels

Si no pots aconseguir que el teu cabell t'obeeixi, et quedi bonic i com tu voldries, renta-te'l com sempre i mentre l'eixugues, pots anar donat-li volum amb un raspall de grans dimensions. Intenta moure'l bé. Un cop tinguis el cabell eixut, posa't uns rulos col·locats estratègicament pel cap. Pots posar-n'hi només al davant i al clatell, o per tot el cabell. Aplica-hi un fixador.

Diferents tipus de condicionadors

La diferència entre un condicionador que s'aplica abans d'esbandir i un altre que s'aplica després i no es treu és que el que s'aplica abans proporciona suavitat, brillantor i evita que s'emboliqui; l'altre, aporta més nutrició als cabells castigats.

Per estimular la circulació del cuir cabellut

Un truc per activar la respiració cel·lular i millorar el reg sanguini en el cuir cabellut, amb tots els beneficis que comporta per a la salut i la bellesa del cabell, és realitzar un senzill exercici totes les nits: amb el cap per avall, raspalla el cabell des del clatell cap al davant durant 5 minuts. Tria un raspall de fusta.

Per eliminar les taques de tint del cabell

Ho pots fer aplicant vaselina, oli d'oliva o oli per nadons abans de tenyir, o les pots eliminar amb tònic facial o un cotó impregnat amb cendra.

També pots utilitzar una mica del tint que t'hagi sobrat i tornar-lo a passar per sobre de les taques. Així es posaran toves i es podran treure més fàcilment.

Tint d'emergència per cabells foscos

Si tens un compromís d'última hora i no pots anar a la perruqueria a tenyir-te el cabell, aquest truc t'ajudarà encara que només sigui per una nit. Si tens alguns cabells blancs i tens el cabell castany o morè, pots utilitzar la teva màscara de pestanyes marró o negra per cobrir-los. Aplica'n una mica a l'arrel i escampa-ho pel cabell cap a la punta, amb l'ajuda d'un raspall per les celles. Aconseguiràs un efecte natural.

Pel cabell llarg

Utilitza un xampú hidratant o nutritiu i renta-te'l cada 2 o 3 dies si és sec, i diàriament si és greixós. Després de cada rentada, aplica un condicionador adequat i, un cop a la setmana, una mascareta capil·lar. És millor deixar-lo eixugar a l'aire, retirant l'excés d'humitat amb una tovallola i sense refregar. Evita anar-te'n al llit amb el cabell moll. A l'estiu, protegeix-lo amb un producte amb filtre solar. Evita les agressions com el sol, l'assecador, pentinats que estirin els cabells, etc.

El to de cabell segons el color de pell

A les pells pàl·lides els afavoreixen els tons daurats o de mel, perquè els proporcionen calidesa. Les pells d'un to olivaci guanyen brillantor amb els cabells foscos o rogencs. I les morenes, millor que no s'animin amb més de dos tons amunt o avall del seu propi color.

Contra la caiguda del cabell

Posa a bullir unes rametes de julivert fresc amb aigua, deixa-les a foc lent, després cola-les i, un cop fred, utilitza-ho per esbandir el cabell després de rentar-te'l.

Contra els polls

Per combatre'ls, fes servir vinagre, alka-seltzer i mantega. En mig got de vinagre aboca-hi l'alka-seltzer. Arruixa't la mescla pel cabell i cobreix-lo durant 15 minuts. Després, suca'l amb mantega, passa't la pinta i veuràs com tots els polls surten a fora, fins i tot les llémenes. 

També pots escalfar mig litre de vinagre de poma amb mig litre d'aigua. Aplica-ho al cabell (vigilant que no cremi) i deixa-ho actuar durant 2 hores, cobrint-lo amb una gorra de dutxa, i treu-ho amb xampú i aigua.

En un got amb vinagre afegeix-hi el suc d'una o de dues llimones i aplica-ho al cabell. Després, exposa't a la llum natural, si pot ser al sol, embolicant el cap amb un drap. Passa-hi una pinta especial per treure les llémenes per cada floc de cabells.

Nutrició per al teu cabell

Escalfa una mica d'oli d'oliva en un cassó i, quan estigui tebi, escampa'l pel cuir cabellut amb un massatge suau. Deixa'l actuar durant 20 minuts i renta't el cabell.

Xiclet al cabell

Mulla la zona amb llet tèbia, escalfa la planxa a temperatura mitjana i dóna-li una passada ràpida. És la solució més efectiva.

Gorres per la primavera

Si portes el cabell curt, te l'has de posar cap endavant, perquè la vora quedi just damunt de les celles. Així, potenciaràs la profunditat de la teva mirada. Si tens el cabell llarg, posa-la una mica de cantó fins que quedi "recolzada" sobre una de les orelles.

dissabte, 25 de febrer del 2012

Els ulls




Per la picor d'ulls

Si el salnitre del mar o el ressol irrita els teus ulls, treu la picor amb una compresa de camamilla i llavor de berbena bullides.

Quan et despertis amb els ulls vermells, unflats o molt irritats pel vent, o després d'haver estat exposada durant bastant temps al fum d'una sala carregada, prepara't una infusió d'eufràsia (en herboristeries); quan no cremi, mulla dos trossos de cotó i ben escorreguts, col·loca'ls damunt de les parpelles i deixa'ls actuar relaxant-te durant uns 6 o 7 minuts.

Alleuja els ulls unflats

Posa't unes rodanxes de cogombre als ulls, els refrescarà. 

També pots posar-te una bosseta de te amb aigua calenta, afegeix gel fins que es refredi i després t'ho apliques sobre els ulls durant uns 5 minuts. La seva acció astringent descongestiona de manera natural.

En lloc de te, també va bé preparar una infusió de camamilla i deixar-la refredar uns minuts. Posa les bossetes tèbies damunt de les parpelles i descansa durant 15 minuts.

Una infusió de julivert també t'anirà bé. Mulla-hi un parell de cotonets quan estigui freda i posa-te'ls als ulls. Quedaràs com a nova.

Per als ulls enfonsats

Si vols ressaltar uns ulls enfonsats, maquilla'ls amb ombres clares sobre la parpella mòbil superior i enfosqueix lleugerament l'arc superior de les parpelles, just a sota de les celles. A la parpella inferior aplica-hi una ombra més fosca. Això donarà la sensació d'apropar-los cap a fora.

Per als ulls sortits

Utilitza una ombra fosca en la parpella superior i reserva la clara per a la zona de l'angle inferior.

Per als ulls cansats i amb ulleres

Renta'ls amb una infusió de romaní.

També pots posar una patata ratllada amb dues gases a la nevera i, quan estiguin fredes, aplicar-te-les damunt de les parpelles; deixa que actuï durant uns 10-15 minuts.

Compra en una herboristeria oli d'espígol (o lavanda) i posa unes gotetes en un recipient amb aigua bullint. Fes vapors aspirant profundament, tapada amb una tovallola, i comprovaràs com els teus ulls milloren notablement.

Humiteja un parell de discs de cotó amb llet sencera de vaca molt freda i col·loca'ls damunt de les parpelles durant uns minuts, mentre et relaxes. El contingut gras de la llet és molt nutritiu i t'alleujarà.

Les ulleres se suavitzaran si incorpores al cosmètic del contorn d'ulls unes gotes de crema despigmentant.

Apaga el llum, seu en un sofà amb el cap cap enrere i col·loca els palmells de les mans sobre els ulls tancats. Al cap d'uns minuts, posa les mans com si fossin petxines. Després, obre els ulls i passeja la mirada per l'habitació fosca.

Afegeix una mica de iogurt a dues gases esterilitzades i aplica-te-les damunt dels ulls durant 15 minuts. Notaràs la frescor del líquid del iogurt que es cola per la gasa, i t'ajudarà a treure aquesta sobrecàrrega dels teus ulls, sigui pel treball, el fum o l'estrès.

Contra les arrugues i les bosses als ulls

A l'estiu és fàcil que es formin arrugues i bosses als ulls, degut a que la pell es resseca per la calor. Ho pots evitar amb una infusió de 25 gr de pètals de rosa i 125 gr d'aigua bullint. Deixa-ho en infusió durant una hora, que reposi, i després, cola-ho i aplica-ho sota els ulls amb dos gases o compreses lleugeres. 

Per les bosses, també pots posar un bon pessic de romaní amb mig litre d'aigua bullint. Cola-ho i quan l'aigua estigui tèbia, humiteja-hi dues gases i posa-les damunt dels ulls tancats. Intenta relaxar-te durant 15 o 20 minuts i veuràs com n'obtens bons resultats.

També pots mullar un parell de discs de cotó amb suc de raïm fresc i posar-los damunt dels ulls. Aprofita per jeure i descansar uns 20 minuts.

Ratlla una patata amb la pell i barreja-la amb molla de pa humitejada amb llet. Posa-t'ho damunt dels ulls durant 15 o 20 minuts i relaxa't. Atenuarà les bosses i els signes de cansament.

Agafa un ou de la nevera i posa-te'l damunt de la zona afectada durant uns minuts. Agafa'n un altre i repeteix l'operació abans de dutxar-te. Després de la dutxa, les teves parpelles estaran menys inflamades.

Ulleres blavoses

No tots els tons de corrector d'ulleres poden camuflar les mateixes imperfeccions. Si les teves ulleres són de color blavós, utilitza'n un amb pigmentació entre groguenca i ataronjada. D'aquesta manera, podràs cobrir i neutralitzar completament el to blavós.

Si tens un to molt fosc a la zona de les ulleres, posa a coure una poma i una tassa de llet. Després, pica la poma, posa-la a refredar i aplica-te-la durant 20 minuts; retira-la amb aigua tèbia.

Pestanyes espesses i sanes

Aplica-hi una mica de vaselina abans d'anar a dormir. Per les pestanyes més curtes, aplica-hi oli d'oliva, abans d'anar a dormir, i veuràs com en pocs dies hauran augmentat de tamany. Si el que vols és conservar les pestanyes flexibles i sanes, aplica-hi un cop per setmana compreses o gases impregnades amb camamilla.

També pots preparar una infusió de fulles de noguera i quan estigui colada i ho hagis deixat refredar, aplica-t'ho amb un pinzell.

Enfortir les pestanyes

Procura agafar el costum de posar-t'hi una mica d'oli de ricí com a mínim, una vegada a la setmana.

També pots fer un lleuger massatge amb els dits molls amb una mica d'oli d'oliva i deixar-ho actuar fins a l'endemà. En poc temps les notaràs més fortes i brillants.

Necessites un pinzell petit, un got i una mica de cervesa. Aplica't la cervesa amb el pinzell, molt a poc a poc, sobre les pestanyes, que les deixi ben humides. Deixa-ho eixugar durant 20 minuts i esbandeix-ho amb aigua. També pots aplicar-t'ho abans de sortir de casa i treure-t'ho quan tornis. Cridaràs l'atenció.

Cuida les teves pestanyes

Si cada dia notes les teves pestanyes menys suaus i més pesades, es deu a l'aplicació diària de màscara de pestanyes. Per a millorar el seu aspecte, has de treure del tot les restes de rímel amb desmaquillant i, com a complement, aplicar-hi un cotó humit amb oli d'ametlles dolces.

Per les "potes de gall"

Per atenuar les "potes de gall", prepara aquesta mascareta: munta una clara d'ou a punt de neu i barreja-la amb farina de civada (o amb mel) fins a formar una pasta. Aplica-la amb un pinzell perquè el preparat penetri bé i deixa-ho que actuï durant un parell d'hores.

També pots utilitzar vaselina pura esterilitzada i aplicar-la, com a mínim, dues vegades a la setmana, abans d'anar-te'n a dormir.

Un altre remei casolà seria picar molt finet tres cebes, escalfar-les suaument i afegir-hi una culleradeta de mel i un gotet d'aigua de roses. Aplica-ho a les zones afectades.

Màscara de pestanyes per més temps

Si vols que no se t'assequi i que et duri més la màscara de pestanyes, només has d'afegir una gota d'oli d'oliva a l'envàs, remoure-ho i encara et quedarà molt de producte per a maquillar-te. I no només això, a més, les teves pestanyes quedaran molt més brillants.

Ulls més grans

Per fer que els teus ulls semblin més grans, els has de maquillar en tons pastel amb efecte lluminós, d'una manera molt suau però refermant el color, que es noti. Un llapis corrector que cobreixi les imperfeccions, com ulleres o taques, pot utilitzar-se sense cap problema per il·luminar la parpella. A més, els donarà un aspecte descansat.

També pots posar-hi una mica de llapis d'ulls blanc a la part externa de la parpella inferior, just a sota del lacrimal.

Perquè semblin més grans, la clau està en les pestanyes. Al posar-te el rímel, vés del centre cap amunt; a les pestanyes més properes al nas, dirigeix-te cap a ell, i la resta maquilla-les en direcció a la templa. A més, si abans de posar-t'hi la màscara hi apliques pólvores, faràs que semblin més espesses.

Pestanyes escasses

El millor que pots fer és utilitzar una màscara doble, aplicant primer la base amb volum.

Massa ombra d'ulls

Si t'has aplicat massa ombra d'ulls i vols reduir-la una mica sense haver de desmaquillar-te completament, agafa uns bastonets de cotó i vés retirant a poc a poc l'ombra, difumina-la amb cura i continua maquillant-te.

Treure punta al perfilador d'ulls

Perquè no se't torni a trencar la punta del perfilador d'ulls o de llavis pel fet d'estar massa tova, abans de fer-li punta, posa el llapis al congelador durant un minut.

Maquillatge d'ulls

Com més foscos siguin els teus ulls, més fosc ha de ser també el to i has d'aplicar l'ombra amb els dits, escampant-la des del lacrimal fins a la templa.

La tècnica de la mirada felina

Una de les claus principals està en el to: ha de ser sempre un color molt fosc, com marrons o negre intens. Abans d'aplicar l'ombra, posa't una mica de base a les parpelles perquè l'efecte duri més temps. A l'hora de posar-hi color, utilitza dos pinzells, un per a posar l'ombra i l'altra per a difuminar-la.

Crema casolana per les arrugues del voltant dels ulls

Barreja 5 ml d'oli d'alvocat amb 10 ml d'oli de soja i 10 ml d'oli d'ametlles. Posa-te'n una mica amb les puntes dels dits pel voltant dels ulls, amb uns lleugers tocs.

Més pèl a les celles

Si tens poc pèl a les celles, agafa un tap de suro d'una ampolla de vi i passa-li un encenedor durant un parell de minuts. Es cremarà i es posarà negre. Deixa que es refredi i aplica-ho sobre les celles, què es posaran negres amb el carbó. Deixa que actuï de 30 a 45 minuts i després, neteja-ho amb sabó de glicerina. Aquest antic remei s'utilitzava per a fer crèixer el pèl en zones petites.

divendres, 24 de febrer del 2012

Les peces de pell



Si tens una taca en una peça de pell d'un color claret, bat una clara d'ou a punt de neu, humiteja-hi un drap i neteja la taca.

Si vols evitar que caigui el pèl de les jaquetes i els abrics, posa la peça de pell dins d'una bossa de plàstic amb una fulla de llorer perquè absorbeixi la humitat, penja-la a l'armari i posa-hi a la part inferior un recipient amb aigua. D'aquesta manera es mantindrà tot l'estiu en perfecte estat.

Aprofita la roba dels més petits i la teva


 
La dels més petits

Si els texans li van curts, afegeix una vora per fora amb un tros de roba forta.

Si ha foradat els pantalons del xandall a l'alçada dels genolls, converteix-los en unes bermudes.

Si la bata del col·legi se li ha quedat petita, talla-li les mànigues i li podrà servir per anar fresquet a l'estiu.

Reutilitza la teva roba

No llencis les mitges amb carreres, et poden anar bé per estendre peces delicades i per enllustrar peces cromades, de plata, vidres, sabates, etc.

dijous, 23 de febrer del 2012

Joies




Nusos a les cadenes

Quan es fan nusos a les cadenes, la millor manera de desfer-los és posar un drap damunt la taula, amb la cadena a sobre, tirar-hi pólvores de talc i, al cap d'uns minuts, amb dues agulles de cap, intentar desfer els nusos. També pots posar-les damunt d'una superfície de plàstic, tirar-hi a sobre un parell de gotes d'oli i es desfaran amb facilitat.

Pel vidre del rellotge

Si el vidre del rellotge de polsera s'entela, prova a posar-lo en una tassa i cobrir-lo amb arròs. Deixa-ho durant 4 o 5 dies.

Netejar turqueses

Si tens algun collaret o polsera de turqueses i aquestes han anat perdent la seva brillantor i el bon aspecte, prova a netejar-les amb bicarbonat sòdic. Treu les restes amb un drap suau humitejat i, per acabar, eixuga-ho amb un altre drap sec. Atenció: tingues cura de no rentar mai la turquesa amb aigua i sabó, i tampoc amb alcohol.

Netejar l'or

Per netejar els anells i les cadenes d'or i fer que brillin com a noves, no hi ha res millor que deixar-les durant uns minuts en un preparat fet amb una mica del suc d'una ceba i aigua. Després, neteja-les amb aigua i sabó.

Netejar les perles

Si vols tenir unes perles radiants, posa-les dins d'una bosseta amb una mica de sal, submergeix-les en un recipient amb aigua tèbia i deixa-les durant una estona fins que la sal es dissolgui totalment. Després, només hauràs d'esperar que les perles s'eixuguin a l'aire.

Netejar la plata

L'aigua de cocció dels espinacs o de les patates és molt eficaç per netejar la plata. Només hauràs d'humitejar-hi un drap i fregar les joies amb suavitat.

Una altra manera de netejar les joies de plata és omplir un cassó amb aigua, tirar-hi sal gruixuda, posar-hi un tros de paper d'alumini i els objectes de plata. Deixa-ho una estona i després treu-los. Sortiran ben nets.

Si no vols que les teves joies de plata perdin la seva brillantor ni es posin negres, posa dins del teu joier un trosset de càmfora.

Agafa un raspall de dents suau i frega les peces de plata amb bicarbonat o amb pasta de dents. Esbandeix-ho i eixuga-ho bé amb un drap.

Frega la superfície amb cendra freda de la xemeneia.

Com ordenar les arracades

-Amb branques: omple uns testos amb escuma de floristeria i punxa-hi unes branquetes seques pintades. Decora la base amb pedres de riu.
-Glaçonera: pots guardar les arracades en una glaçonera de color o, si vols, pots pintar-la al teu gust i donar-li el teu toc personal.
-Botons: per no tenir les arracades desaparellades, pots unir-les per parelles amb un botó.

Refresc de cola per a les joies

El refresc de cola serveix per a quasi tot. Prepara un recipient i omple'l amb refresc de cola, submergeix-hi les joies, deixa-ho durant uns 15 minuts, esbandeix-ho amb molta aigua i deixa que s'eixuguin. Quedaran perfectes.

Edredons, cobrellits, vànoves i llençols




Edredons de plomes

Per evitar que els teus edredons de plomes es posin durs quan els fiques a la rentadora, introdueix al tambor dues pilotes de tennis. Els cops que donin faran que les plomes es reparteixin d'una manera uniforme.

Vànoves "boutís"

Per rentar les vànoves conegudes com a "boutís", si l'etiqueta ho permet, ho has de fer a una temperatura màxima de 30º i no facis servir mai lleixiu ni les posis mai a l'assecadora. No les rentis mai en sec i comprova si es poden planxar, ja que moltes no ho admeten; en aquest cas, les has d'estendre ben amples i has d'anar allisant-les mentre s'eixuguen perquè quedin ben estirades.

Vànoves sense taques

Si la taca és de greix, prova d'eliminar-la amb sabó de coco. Però si es resisteix i la vànova és blanca, submergeix-la en aigua amb algun llevataques; del contrari, millor porta-la a la tintoreria i així evitaràs possibles problemes.

Llençols suaus

Submergeix els llençols nous en aigua tèbia amb sal i un raig de suavitzant i no quedaran tan tibants.

Assegura't de la qualitat d'una tela

-Frega la tela amb una goma per veure si s'hi formen boles.
-Si la tela és folrada, refrega-la per comprovar que no s'hi formen escates.
-Estira-la al llarg, a l'ample i en diagonal; si queda deformada, la tela no et durarà massa.

Calçat, cinturons i pameles

Calçat

Per les sabates que estan extremadament brutes, prepara una barreja d'aigua amb un rajolí d'amoníac i frega la superfície amb una esponja humitejada amb aquest líquid. Després, deixa que s'eixuguin a l'ombra.

Si les sabates t'estrenyen el peu, frega per dins i per fora amb un drap humitejat amb alcohol, per la zona que estreny i, amb la sabata encara humida d'alcohol, posa el peu perquè s'adapti a la seva forma.

Per treure la mala olor de les sabates, pots tenir-les tota la nit amb sorra per gats.

Si vols treure les rascades del calçat, posa pasta de dents a cada rascada i quan estigui seca, treu-la amb un drap.

Si vols evitar que se't deformin les sabates, posa-hi a la punta paper de diari. A més, absorbirà la humitat.

Per tenir les sabates ben lluents, frega-les amb una patata crua, llustra-les amb betum i, finalment, arruixa-les amb laca pel cabell. La brillantor durarà més. També pots fregar-les amb un cotó humitejat amb llet i després passar-hi un drap sec.

Si l'aigua del mar ha espatllat les teves sabates, aplica-hi una solució de dos cullerades d'alcohol de cremar i una de llet. Frega-ho bé, espera que s'eixuguin i neteja-les.

Si les teves bambes s'han tacat de greix, arruixa-les amb el producte per netejar el forn. Després, posa-les a la rentadora.

Per estovar la pell dura de les teves sabates noves, impregna un paper amb crema corporal i posa'l dins del calçat. Espera unes hores abans de treure'l.

Cinturons

Si els hi has de fer més forats, escalfa una agulla fina roent de fer mitja i punxa al punt on vulguis el forat; quedarà impecable.

Pameles

Perquè la teva pamela de palla quedi com nova, escampa-hi sal, humiteja-la amb un raspall de dents amb aigua i frega-la suaument. Després, deixa-la eixugar, sacseja-la bé i quedarà com si l'acabessis de comprar.

dimecres, 22 de febrer del 2012

Per les peces de cuir


El pas del temps fa que el cuir vagi perdent el seu color original fins a adquirir un to més apagat. Per aconseguir que recuperi la seva brillantor, pots batre unes clares d'ou i, amb un pinzell, escampar-les pel damunt de la peça. Espera una estona i retira-ho amb una esponja humitejada amb aigua calenta.

Si tens una bossa de cuir que se t'ha tacat de gotes de pluja, posa-la sobre un recipient amb aigua bullint que desprengui vapor. Un cop estigui ben eixuta, dóna-li una mà de betum perquè quedi llustrós.

Si el temps ha ressecat un objecte de cuir, prepara una solució a base d'oli de trementina, llet, vinagre i oli d'oliva, a parts iguals. Aplica-ho un parell de vegades o fins que recuperi el seu aspecte original.

Peces que destenyeixen


Si tens dubtes a l'hora de posar certes peces de roba a rentar, per por que destenyeixin, no t'arrisquis i comprova-ho. Agafa un tros de cotó humitejat i deixa'l uns minuts damunt de la tela. Fes la prova en una zona no visible, com la vora; si el cotó es posa del mateix color que la tela, porta la peça a la tintoreria.

Si els texans nous destenyeixen, posa un grapat de sal al tambor de la rentadora i renta'ls com sempre. Se suposa que quan els tornis a rentar, ja no perdran el seu color.

Si una peça t'ha destenyit la bugada, tracta la roba blanca de cotó amb lleixiu. Si és de color, hi ha un remei molt eficaç: en un recipient posa-hi bastanta aigua i unes 20 o 25 fulles de llorer. Posa-ho a bullir durant un quart d'hora, més o menys. Deixa-ho refredar, cola les fulles i posa-hi en aquesta aigua la peça destenyida en remull. Mitja hora després, ho esbandeixes amb molta aigua i llest.

Si el que vols és recuperar el color d'una peça negra, afegeix a l'aigua de la darrera esbandida una mica de cervesa. N'hi haurà prou amb un rajolí perquè el color torni a ser el del primer dia.

Si rentes roba de diversos colors, posa un mocador blanc que sigui vell al tambor de la rentadora. Si alguna peça destenyeix, el mocador n'absorbirà el color.

No has d'excedir mai la temperatura indicada a l'etiqueta de la peça, sinó perdrà la seva lluentor abans d'hora.

Quan treguis la roba de la rentadora, per evitar que perdi el color quan s'eixugui, estén-la en un lloc on no li toqui el sol directament.

Si vols que una brusa de seda mantingui el seu color, recuperi la seva brillantor o sigui més fàcil de planxar, afegeix tres culleradetes de vinagre a l'aigua de l'esbandida.

Les olors a la roba

Si vols que les teves peces de roba facin l'olor del teu perfum, afegeix-ne unes gotes a l'aigua de la planxa.

Per eliminar les males olors de la roba, deixa-la en remull tota una nit amb aigua amb bicarbonat.

Les cures per a les peces de llana





Si vols recuperar la textura inicial d'una peça de llana que s'hagi encongit, deixa-la 24 hores seguides submergida en un gibrell amb un litre i mig de suavitzant per cada quatre litres d'aigua. La peça recuperarà el seu tamany.

Per evitar les brillantors que queden a les peces de llana i fibres artificials quan es planxen, posa entre la planxa i el teixit un drap de cotó (també si les peces són de fil). Si la peça és de vellut o pana, perquè no quedin marques, quan la planxis posa-hi al damunt una tovallola que sigui fina. El més indicat seria, també, planxar-les del revés.

Si vols evitar les boletes dels jerseis de llana, prova a passar-hi per sobre un tros de "celo" on s'hagin format. Estira amb molta cura i les boletes quedaran enganxades.

Les peces de llana, per evitar que es deformin, és millor penjar-les en penjadors amb forma o amb "ombreres", deixant espai entre peça i peça.

Raspalla la llana per eliminar la brutícia superficial i utilitza una esponja humida per les peces de punt i els teixits més fins.

Aireja ràpidament les peces després de portar-les o de treure-les del seu embolcall, i penja-les al bany amb vapor. La humitat eliminarà qualsevol arruga.

Si la llana està molla, eixuga-la a temperatura ambient, allunyada de la calor.

Com guardar la roba a l'armari al canvi d'estació

Contra les arnes
Quan guardis als armaris la roba d'una estació a l'altra, per evitar que les arnes roseguin la roba, col·loca petites bosses de tela amb boletes de pebre a dins.

També pots fer una barreja de fulles de llorer fetes a bocins i alcohol de 96º, posar-ho en un recipient de manera que les fulles quedin ben cobertes pel líquid i deixar-ho macerar durant 10 dies. Després de filtrar-ho, s'afegeix a la barreja unes boletes de fusta o escuradents fins que quedin ben impregnats i es col·loquen a dins dels armaris.

Sense olor de naftalina

Si vols eliminar l'olor de naftalina dels armaris, posa-hi una bosseta de tela amb cafè mòlt.

Netejar els armaris

La part de dins dels armaris és millor netejar-la amb un drap humitejat amb sabó i eixugar-ho amb un altre drap. Frega-ho amb alcohol de romaní perquè faci bona olor i ventila'l sovint.

Cobreix la part alta dels armaris amb fulles de paper de diari. No evitaràs que s'hi fiqui la pols però la podràs treure més fàcilment traient el paper brut.

Elimina la humitat de l'armari

Col·loca-hi un recipient o un bol amb sal gruixuda per evitar la humitat.

També pots posar alguns guixos per diverses zones de l'armari.

Una altra opció seria posar bossetes de tela amb arròs. N'hi haurà prou amb una a cada armari.

Per evitar-la, a més de ventilar-los amb freqüència, posa a dins dels armaris un tros de carbó de barbacoa o unes pastilles de detergent.

Planxar la roba



Accidents amb la planxa

Si has tingut algun "accident" amb la planxa, frega amb un drap humit amb aigua oxigenada rebaixada amb aigua, esbandeix-ho bé i deixa que la peça s'assequi al sol.

Si has deixat la planxa més temps del necessari damunt d'una peça i, encara que no estigui cremada, hi ha quedat alguna taca groga, passa-hi per sobre mitja ceba. El seu suc farà que recuperi el color.

Planxar roba de cotó

Per garantir que la roba de cotó quedarà ben planxada, introdueix una hora abans la peça dins d'una bossa de plàstic i posa-la al congelador. Quan la planxis, quedarà com si estigués emmidonada.

Perquè llisqui la planxa

Si vols que la planxa llisqui fàcilment pel damunt de les peces de roba i que les arrugues desapareixin sense cap problema, posa unes gotetes de suavitzant de roba a l'aigua de la planxa. A més de facilitar la feina, perfumarà la roba.

Camises sense arrugues

Quan les treguis de la rentadora, penja-les a la barra de la cortina del bany i deixa córrer l'aigua calenta fins que es formi vapor. L'efecte serà el d'un planxat previ que farà que la peça quedi quasi llisa.

Fer bé la ratlla dels pantalons

Doblega'ls bé i marca la ratlla de l'inrevés amb una pastilla de sabó i després passa-hi la planxa pel dret de la peça seguint la marca pintada.

Consells per a la roba blanca



Si vols treure les taques groguenques d'una peça de roba de color blanc i, a més, retornar-li el color del primer dia, humiteja la zona afectada amb una mica de llet freda, deixa-ho reposar una bona estona, que la llet faci el seu efecte, i per acabar, renta-la com ho acostumes a fer.

Si tens unes estovalles blanques que han agafat un to grogós, posa-les en remull amb aigua tèbia amb un parell de taps de lleixiu que sigui especial per a peces delicades. Una hora després, posa-les a la rentadora amb detergent.

Per a què els colls de les camises quedin amb un blanc immaculat, frega'ls amb un tros de guix abans de posar-les a la rentadora. Aquest material absorbeix tot el greix que s'ha acumulat pel fregament del cabell i el contacte amb les mans. Després de rentar les camises d'aquesta manera, quedaran com si les acabessis de comprar.

Quan rentis la roba blanca, posa-hi al programa de rentat llarg un sobre de llevat. Així, la roba blanca quedarà radiant i molt lluminosa.



Quan el problema són les cremalleres



Si tens alguna peça de roba amb una cremallera que no corre bé, frega-la amb una pastilla de sabó o amb un tros de cera de vela. Després, obre i tanca diverses vegades la cremallera. S'haurà solucionat.

També pots fer servir la laca pel cabell per aconseguir que les cremalleres llisquin sense cap problema.

Una altra manera d'aconseguir que una cremallera de metall pugi i baixi bé és passar per sobre la mina d'un llapis, com si estiguessis esmolant la punta.

Com treure el xiclet de la roba




Gairebé a tothom se li ha enganxat un xiclet a la roba o a la catifa, i el problema ve a l'hora de treure'l. En general, el remei més eficaç seria fregar-lo amb un glaçó de gel, deixar que agafi una consistència dura i desenganxar-lo a poc a poc.

Una altra manera de fer-ho seria la següent: col·loca la peça de roba dins d'una bossa de plàstic i posa-la durant una bona estona al congelador. La superfície on s'ha enganxat el xiclet es posarà dura i perdrà la seva capacitat adherent. N'hi haurà prou amb anar traient el xiclet trosset a trosset.

dimarts, 21 de febrer del 2012

Com treure taques de...



Suc de fruita

Per eliminar una taca de suc de fruita molt recent, no hi ha res millor que fregar-la amb un drap humit amb suc de llimona.

Cafè

Si ha caigut una mica de cafè en alguna peça de roba o en unes estovalles, posa-hi sal pel damunt i després aigua. Escampa'l i barreja-ho una mica amb una cullera i, un cop sec, renta-ho com de costum.

També hi ha una altra manera: estovar-la amb alcohol de 96º barrejat amb vi blanc. Rentar com de costum.

Una tercera opció seria humitejar un drap, a parts iguals, d'alcohol i vinagre o llimona. Fregar la taca i rentar-la com sempre.

Sang

Per a què la roba tacada de sang quedi impecable, només has d'afegir a la peça un raig d'aigua oxigenada. Veuràs com la sang desapareix.

Si la taca és recent i la peça de roba és de cotó, es pot eliminar humitejant la zona amb una solució de suc de llimona i aspirina. Deixar actuar durant una hora i rentar, això sí, amb aigua freda, mai amb aigua calenta.

També pots fer-ho d'una altra manera: posa la peça en remull amb aigua freda amb amoníac (una cullerada sopera per cada litre d'aigua); si no tens amoníac, pots fer servir vinagre posant-lo directament damunt de la taca. Després, podràs rentar-la com sempre.

Greix

Estova la taca amb escuma d'afaitar i renta de manera habitual.

Per a eliminar les taques de greix i oli, o de menjar de la roba, col·loca un full de diari sobre la peça en sec i planxa fins que el paper absorbeixi quasi tot el greix. Després, renta-ho amb un detergent normal. Per la roba blanca, utilitza un paper o una cartolina blancs.

Cirera

Estovar-la al sol i posar-hi amoníac rebaixat amb aigua. Rentar de manera habitual.

Cera

Si les estovalles se t'han tacat de cera d'una espelma, posa-les en remull amb aigua salada durant un parell d'hores.

També ho pots fer de la següent manera: escalfa la planxa (sense vapor) i planxa la cera
amb un tros de paper de cuina, entre la planxa i la tela. La cera desapareixerà i quedaran
unes taques d'oli. Posa una gota de rentaplats damunt de la taca i posa-ho a la rentadora.


Oli

Si tens una taca d'oli, mulla amb aigua la zona tacalla i posa-hi a sobre pólvores talc. Deixa-ho que s'eixugui durant un moment i després raspalla-ho a fons.

Una altra opció és humitejar la taca amb aigua freda, fregar-la amb sabó i posar-hi a sobre una mica de sucre. Deixa-ho eixugar al sol i renta-ho com de costum.

Floridura

Per treure taques de floridura d'una bossa de pell, n'hi ha prou amb fregar-les amb una mica de glicerina.

Si la taca és en una peça de roba, cobreix la zona amb sal i un raig de llimona. Després, posa-la durant unes hores on toqui el sol directament i renta-la com de costum.

Una altra manera de fer-ho, en peces de roba de cotó, seria fer bullir la peça amb llet i després rentar-la com és habitual.

Maquillatge

És habitual que als colls de les camises s'hi formin taques de maquillatge. Per a eliminar-les, aplica laca pel cabell sobre la zona tacada i frega-ho bé. A continuació, renta la camisa com sempre, amb la resta de la bugada, i quedarà com a nova.

Herba

Per a treure una taca d'herba, tira-hi a sobre, de seguida, sucre i després la aclareixes breument amb aigua. Al cap de tres hores, renta-la com sempre.

Una altra manera de fer-ho seria posar la peça en remull durant mitja hora en una dissolució d'aigua i detergent. Llença el líquid en el qual s'ha remullat i renta-la amb aigua temperada. Eixuga la peça a l'aire i, si fos necessari, repeteix el procés.

Encara hi hauria una tercera opció: tractar-les primer amb alcohol i després rentar-les com sempre.

Tinta

Prova a ruixar la taca de bolígraf amb laca pel cabell i després ja la pots posar a la rentadora. La tinta desapareixerà sense deixar rastre.

Una altra opció semblant seria ruixar la taca amb laca pel cabell, deixar-la eixugar i després, passar-hi un raspall i fregar-ho fort.

Melmelada

Per a treure les taques de melmelada, les has de fregar amb un drap humitejat amb vinagre i aigua a parts iguals. No hi quedarà res.

Vi

Si et cau vi sobre la catifa, per fer-lo desaparèixer has d'aplicar alcohol de cremar directament damunt la taca i fregar-la amb un drap sec.

Pintura

Si et taques els pantalons de gotes de pintura, frega la zona amb una mica d'oli i renta'ls com de costum.

Remolatxa

Frega la peça de roba amb mitja llimona i desapareixerà. Fes el mateix si t'has embrutat les mans.

Fang

Si has deixat fang sobre la moqueta amb la sola de les sabates, espera a que s'assequi. Després, frega-ho amb la barreja d'un litre d'aigua i una cullerada d'amoníac.

Puré de pastanaga

A la roba blanca de cotó dels més petits, com camises, pitets, etc., és molt freqüent trobar-hi aquest tipus de taques. Es poden netejar fàcilment amb lleixiu.

Òxid

Es poden eliminar amb unes gotes de suc de llimona. Després, posa-la damunt del vapor d'una olla amb aigua bullint durant uns minuts i renta-la com ho fas habitualment.

Pintallavis

Per treure el pintallavis d'uns tovallons, frega la zona amb un drap impregnat en alcohol abans de posar-los a la rentadora.

Betum

Has de dissoldre la taca amb un drap humitejat amb trementina i rentar la roba amb una mica d'aigua tèbia i sabó.

Perfum

Posa directament damunt de la taca unes gotes d'amoníac i deixa-ho que actuï durant uns minuts. Després, renta la peça a mà amb un detergent líquid.

Esmalt d'ungles

L'acetona és la millor manera d'eliminar aquesta substància, però has de tenir en compte que no has de fregar la taca si no vols que s'escampi. Neteja-ho de fora cap dins, passant el drap perquè absorbeixi la brutícia.