Pàgines

dilluns, 4 de juny del 2012

Productes de neteja: propietats i aplicacions



Usos del salfumant


A més d'utilitzar-lo per desembussar canonades, el salfumant és eficaç per treure les restes de ciment de les rajoles, els maons, la pedra, etc., i per netejar terres de gres i ceràmica. S'obtenen bons resultats en els metalls: per eliminar l'òxid i com a decapant. Utilitza'l rebaixat: 80% d'aigua i 20% de salfumant.


L'amoníac

Va molt bé per eliminar taques de sang i de suc dels teixits.   


Netejador de mobles natural

Posa en una olla amb aigua bullint un munt de closques de nou. Al cap d'una estona, treu-les i continua amb l'aigua al foc uns minuts més. Guarda el líquid en un envàs o en una ampolla d'esprai; podràs utilitzar-lo per netejar  i cuidar els mobles de fusta.

Si tens algun moble per restaurar, abans d'aplicar-hi qualsevol tractament, l'has de netejar a fons per eliminar tota la brutícia. Per fer-ho, el millor és utilitzar una gelatina a base de rentaplats líquid i dissolvent, a parts iguals. Frega el moble amb un drap humit.


Netejador multiús casolà

Si se t'ha acabat el netejador multiús, conserva l'envàs i anota aquesta fórmula que t'anirà bé per netejar els vidres, els miralls, la fòrmica, la pantalla del televisor, etc. Omple el recipient amb 3/4 d'aigua i la resta amb amoníac. Pulveritza sobre la superfície que vulguis netejar i quedarà lluent.


Usos del lleixiu

  • Neteja: l'ús del lleixiu a la llar, a més de desinfectar, proporciona una neteja impecable. Pel terra, les banyeres i les parets, has de diluir 100 cc (o ml) de lleixiu en una galleda d'aigua, i per als fogons i superfícies que es poden rentar, 50 cc.
  • Desodorització: l'acció del lleixiu acaba amb els microorganismes que provoquen la mala olor i elimina la pudor de la brutícia, fins i tot en llocs tan difícils com canonades i desguassos.
  • Desinfecció d'aliments i d'aigua: el lleixiu es pot fer servir per desinfectar la fruita i la verdura. És molt senzill: només has d'afegir una cullerada de lleixiu per cada 5 litres d'aigua i submergir els aliments durant 5 minuts. Si també vols desinfectar l'aigua per beure, has de diluir 14 gotes de lleixiu per cada 10 litres d'aigua.
  • Desinfecció: el lleixiu actua directament sobre la brutícia i la matèria orgànica eliminant completament tot tipus de bactèries, virus, fongs i espores. No hi ha cap altre producte al mercat adequat per a la llar que obtingui aquest nivell de desinfecció. D'altra banda, la legislació actual indica que només els netejadors registrats com a biocides davant el Ministeri de Sanitat tenen la garantia suficient per ser utilitzats en llocs públics.
  • Blanquejant: el lleixiu és un blanquejant molt potent amb efectes immediats en porcellana (lavabo, WC, banyera, etc), en juntes de rajoles i en les taques d'humitat. Per aconseguir que casa nostra llueixi ben blanca, hem d'utilitzar mig got de lleixiu per cada 4 o 5 litres d'aigua i escampar-lo amb una baieta o, en el cas del terra, amb una fregona.

L'acetona

Humiteja un cotó amb acetona i podràs eliminar taques de greix, de cola o de vernís, fregant lleument la superfície tacada.


La llimona


Va molt bé per eliminar taques d'òxid dels teixits, de les rajoles de ceràmica i dels sanitaris blancs. Blanqueja les taques groguenques i les de tinta, i elimina les dels metalls.


El bicarbonat

És perfecte per mantenir el color blanc del plàstic, les teles, els esmalts, les tapisseries, les catifes, etc., i per netejar joies de plata.


El vinagre blanc de neteja

És un gran aliat per netejar i treure la calç de tota mena de vidres, tant els de les finestres com els de les mampares. També per netejar aixetes, campanes de la cuina i moltes superfícies del bany. Tot i així, llegeix les instruccions de l'ampolla per assabentar-te en quines superfícies es desaconsella el seu ús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada