Pàgines

dissabte, 2 de juny del 2012

Preparar el jardí i la terrassa



Mobles de jardí a punt

És important que protegeixis els mobles d'exterior amb una lona gran durant l'hivern. La manera de posar-los a punt depèn del material. Si són de fibra vegetal, neteja'ls amb un raspall humitejat amb aigua calenta, sal i bicarbonat. Després, perquè recuperin la seva brillantor, frega'ls amb aigua i llimona. Si són de bambú, prova-ho amb aigua i amoníac. En el cas de la fusta tropical, hauràs de netejar-la amb aigua i sabó, deixar-la assecar i aplicar-hi una capa d'oli de llinosa. Si els mobles que tens són de ferro, elimina l'òxid amb petroli; escampa'l amb un pinzell gruixut, deixa'l eixugar 2 hores i retira'l amb un raspall metàl·lic. Després, aplica-hi dues mans de pintura antiòxid. 


Cuidar la fusta de teca

Perquè la teca es mantingui en bones condicions i duri fins a 30 anys, necessita unes cures periòdiques. Un cop l'any, has de fer un tractament en profunditat. Primer, neteja-la amb un raspall dur impregnat en una solució sabonosa i repassa-la amb paper de vidre. Per nodrir la fusta, fes-ho a l'ombra, aplica-hi oli de teca amb una canellera de cotó. Dues hores després, frega-ho en el sentit de la veta.

També pots nodrir-la regularment amb cera líquida i, cada dos anys, aplicar-hi oli de teca.
 

Netejar un moble de bambú


Els objectes i mobles de bambú recuperen el seu aspecte original si els fregues amb suc de llimona o amb mitja llimona i els eixugues amb un drap. El principal problema d'aquest producte és que pateix davant l'absència d'humitat, per tant, les seves canyes poden esquerdar-se. Per evitar-ho, pots humitejar-les de tant en tant amb una esponja o vaporitzador. Quan el netegis, fes-ho amb una solució d'aigua calenta, lleixiu i amoníac. Després, eixuga'l, aplica-hi una mica d'oli de llinosa i enllustra'l bé.

També queden perfectes si l'hi treus la pols amb l'aspiradora i el fregues amb un drap humitejat amb cera.


Pintar i vernissar mobles de fibres

Primer, neteja'ls amb una solució de detergent i amoníac, i deixa'ls eixugar. Per pintar-los, utilitza pintura o vernís en pulveritzador: són més ràpids i n'obtindràs un acabat més uniforme. També pots fer-ho amb un pinzell i pintura a l'aigua.


Mimbre impecable

Neteja els mobles de mimbre de tant en tant amb oli de llimona (el trobaràs a les drogueries). D'aquesta manera, el mimbre mantindrà els nivells d'humitat que necessita per no esquerdar-se i durarà més temps.


Conservar bé les gandules


Per mantenir les teves hamaques i gandules de fusta, llima suaument la superfície i aplica-hi una capa protectora especial. Evitaràs que el mecanisme de tancar es faci malbé si repasses els bastidors amb un drap humit i engreixes les articulacions amb oli. Si s'afluixa algun rebló, col·loca-hi a sobre una peça de metall i colpeja l'altre extrem per apretar millor les dues vores.


El manteniment de la terrassa
  • Canalons i embornals: treu la pols, el fang, les fulles o la brutícia acumulada.
  • Parets: si estan pintades i tenen esquerdes o ha saltat la pintura, retira-la amb una espàtula, aplica-hi un segellador acrílic i pinta. Si són de maó i han perdut la brillantor per la pols i la pol·lució, la recuperaran fregant amb un raspall i aplicant-hi vernís per a maons.
  • Terra: escombra en profunditat i fes-ho més senzill adquirint un kit de mànec telescòpic i diversos raspalls-escombra. A través del mànec, connectat a una aixeta, l'aigua i el producte de neteja arriben al terra o a la paret mentre vas raspallant. Per la brutícia més persistent, utilitza el raspall més dur, i canvia'l per un altre en les zones delicades. També es pot adaptar un netejavidres amb rasqueta.
  • Eines: si s'han oxidat, neteja-les amb un fregall i aiguarràs o petroli. Per evitar l'oxidació, després del seu ús, treu la terra i suca-les amb oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada