Pàgines

divendres, 15 de juny del 2012

Palmeres d'interior i d'exterior



Palmeres d'interior


Kentia forsteriana


Kentia forsteriana
Aquesta graciosa palmera va ser descoberta al nord d'Austràlia, a les illes Lord Lowe. És robusta i poc exigent. És una de les palmeres d'interior més resistents.

Areca lutescens


Originària de Madagascar, se l'anomena també "la palmera amb fruits d'or" perquè a les seves fulles s'hi reflecteixen els raig del sol.

El cultiu


Aquestes dues palmeres son originàries de zones tropicals, per tant, necessitaran una quantitat d'humitat ambiental important. Per evitar el contacte de les arrels amb l'aigua, i per augmentar la humitat al voltant de la planta, és necessari col·locar el test en un plat en el qual s'hi haurà dipositat un fons de boletes d'argila o pedra volcànica. Si les puntes de les fulles es ressequen, és aconsellable retallar-les a uns mil·límetres de la planta encara verda.

La temperatura


L'ideal se situa entre els 18ºC i els 22ºC i a l'hivern de 16ºC a 18ºC. És millor, en ambdòs casos, evitar les corrents d'aire fred.

La llum


Necessiten molta llum, però sense sol directe. L'ideal seria situar-la al costat d'una finestra molt gran, amb cortina a les hores de molta llum. La kentia pot suportar una exposició lleugerament ombrejada.

La terra
Areca lutescens


Trasplanta-la quan les arrels necessitin més espai, o sigui, cada 2 o 3 anys a un test més alt que ample. La kentia suporta molt bé el cultiu en un test amb reserva d'aigua.

Plagues i malalties


Les plagues que poden patir són de diferents tipus: aranyes vermelles, cotxinilles, etc. És important combatre-les a l'observar la seva presència. Les malalties són causades principalment per fongs que es combaten amb fungicides.

Palmeres d'exterior


Cyca Revoluta (Cica)


És una planta molt antiga, té més de 300 milions d'anys d'antiguitat. Les seves fulles perennes, rígides i d'un verd brillant, fan d'ella una planta molt elegant. No floreix. Rega-la regularment però evita l'embassament. En zones continentals, planta-la en test, ja que no resisteix bé les gelades, tot i que pot arribar a suportar mínimes de fins a 1ºC, i assolir una alçada d'1,5 m i una amplada de 2 m. Vol sol o semiombra.













Dracaena Indivisa


Vol sol o semiombra i poc reg. És una palmera de fulla perenne sense floració que suporta mínimes de 2ºC i pot assolir una alçada de 5 m i una amplada de 2 m.




















Phoenix roebelenii (Palmera nana)


Aquest tipus de palmera és de clima tropical però s'adapta bé als climes càlids com el llevant. Requereix un lloc assolellat, protegida del vent, amb una terra rica i esponjosa i regs abundants a l'estiu i escassos a l'hivern.



Phoenix canariensis


Vol sol i s'ha de protegir del fred. Prové de les Illes Canàries i és de color verd intens. És molt decorativa. En test, pot assolir una alçada d'entre 80 i 100 cm.













El margalló (Chamaerops humilis)


Vol sol directe i poc reg. És una palmera de fulla perenne sense floració que pot suportar fins a -4ºC de mínima i pot assolir els 2,5 m d'alçada i els 4 m d'amplitud màxima.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada