Pàgines

divendres, 8 de juny del 2012

Netejar les plantes



Més brillantor amb llet

Després de netejar bé les fulles de les plantes i treure'ls-hi la pols, passa-hi un drap humitejat amb llet i notaràs com llueixen.


Sense marques de calç


La calç també es deposita a les fulles de les plantes. Si vols evitar-ho, bull aigua durant 10 minuts; la calç es quedarà al fons del cassó i podràs regar tranquil·lament les plantes d'interior, sobretot les que no suporten les aigües calcàries com les gardènies, les azalees i les hortènsies.

Per fer desaparèixer les marques de calç de les fulles, pulveritza-les amb una barreja d'aigua i vinagre (una cullerada sopera per litre d'aigua).

Plantes lluents amb gel de dutxa

La majoria de les plantes d'interior accepten bé, de tant en tant, una neteja amb una culleradeta de gel de bany diluïda amb aigua i aplicada amb un pulveritzador. Després, has de realitzar el mateix procés amb aigua neta, però que no contingui gaire calç.

Fulles netes amb cervesa


Les fulles verdes i grans de les teves plantes estaran molt boniques i lluents si les neteges de tant en tant amb un drap humit amb una mica de cervesa.

Bonsais sense pols

Són unes plantes que exigeixen moltes cures. Per eliminar la pols que s'acumula a les seves fulles, el més indicat és netejar-les amb un pinzell de pèl molt fi.

Neteja tota la planta

Netejar una planta no vol dir només deixar les fulles ben lluents, sinó també treure'ls-hi les fulles i les flors seques, retallar la part marronosa i seca d'algunes fulles, vigilant de no tocar la part sana, treure les males herbes i aplicar-hi algun producte en cas que hi hagi insectes o una plaga.

La pluja, la millor aliada

Aprofita els dies de pluja per treure les plantes a l'exterior, ja sigui al balcó, terrassa, jardí o entrada. És la millor manera de netejar-les. Vigila amb les que no els pot tocar el sol directament perquè els cremaria les fulles, com els potus, i deixa el plat o el test decoratiu a l'interior perquè no s'hi acumuli l'aigua, podria podrir les arrels.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada