Pàgines

diumenge, 17 de juny del 2012

L'espatifilo i la begònia rex





L'espatifilo (Spathiphyllum)


Una de les plantes amb flor més agraïdes per tenir a l'interior és l'espatifilo, conegut com a "lliri d'interior" o "bandera blanca". No precisa de moltes cures, produeix una gran quantitat de flors i suporta bé la manca de llum. Evita exposar-lo a la llum directa del sol, ja que podria cremar les seves fulles. Prefereix la llum moderada. Necessita un ambient humit i regs continus sense embassar el compost. Millor, cultiva'l en testos allargats. Darrerament s'ha demostrat que aquesta planta millora la qualitat de l'aire, així que és ideal en llars amb persones afectades d'al·lèrgia.

 

 

La begònia rex


S'adapta perfectament a l'interior, sempre que sigui fresc, fins i tot una mica fosc, però on millor viuen és a l'exterior, sense que la temperatura baixi dels zero graus. Evita que el sol la toqui directament.
És ideal per adornar qualsevol pati interior o entrada. Viu millor en un test de fang i també és on ressalta més.
Necessita una terra ben drenada i rica en humus. La poda es limitarà al tall de les fulles en mal estat i l'adob serà ric en nitrogen, el qual hauràs d'aportar durant l'època de creixement.
Es reprodueix molt fàcilment per divisió de mates o a través d'una fulla. La reproducció es realitza a l'acabar l'hivern.
Els seus pitjors enemics són els caragols, ja que els encanten les seves precioses fulles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada