Pàgines

dimecres, 13 de juny del 2012

La poinsettia (Flor de Pasqua)



Coneguda també com a "Flor de Pasqua",
és la planta típica de Nadal.
L'origen


La Euphorbia pulcherina o flor de Pasqua pertany a la família de les Euphorbies. Aquesta família està
composta per varietats molt diferents com plantes anuals, plantes crasses o arbustos. La poinsettia és originària de les regions muntanyenques d'Amèrica Central i Mèxic. Els europeus conegueren les poinsetties a la primera meitat del segle XIX.

La descripció


La poinsettia és una planta de 30-45 cm d'alçada. Les seves flors groguenques s'obren dins d'una corona de fulles que, a l'època de floració, prenen els colors vermell, blanc o rosa. Aquestes fulles acolorides apareixen des de la tardor fins al final de l'hivern. A Àfrica, i en llocs molt protegits del sud d'Espanya, la poinsettia es pot plantar al jardí i pot arribar a una alçada de 3 a 4 metres.

La ubicació


La poinsettia s'ha de tenir a l'interior, a una temperatura compresa entre els 16 i els 24ºC. Perquè creixi sana i vigorosa, col·loca-la en llocs lluminosos i lluny de les corrents d'aire.

El reg


Durant la floració i el creixement, els regs han de ser regulars i poc abundants. S'han de reduir al final de la floració. Cap a finals d'agost o començaments de setembre, després del trasplantament, pots tornar a regar-la regularment. No t'oblidis de pulveritzar la poinsettia amb aigua a temperatura ambient.

L'adob


Utilitza adob per a plantes d'interior dues vegades al mes, des que comencen a sortir brots fins al final de la floració.

El trasplantament


Després d'haver-la podat, trasplanta-la al final de l'estiu en una terra hortícola.

Les cures


La fragilitat de la poinsettia es deu principalment al reg: un excés o una manca d'aigua provocarà la caiguda de les fulles. Un ambient massa sec pot provocar-li la caiguda de les flors i les fulles es poden tornar groguenques; pulveritza-la amb aigua a temperatura ambient sense calç. Vigila la temperatura, les corrents d'aire i la llum per tal que les fulles no es marceixin.
Després d'haver-la podat i trasplantat a finals d'agost o principis de setembre, l'has de regar i posar-li adob dos cops al mes. Perquè torni a florir per Nadal, se l'ha de privar de llum com a mínim 14 hores al dia. Tapa-la amb una bossa de plàstic negra des del capvespre fins al matí següent, durant 8 setmanes. Després, cultiva-la com sempre.

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada