Pàgines

dissabte, 23 de juny del 2012

Les plantes d'interior: prepara-les per a la primavera



 

La primavera també afecta a les plantes. Per aquest motiu, les has de posar a punt per dins i per fora, que augmentin les seves defenses i es puguin enfrontar al canvi d'estació.

Canvi de test


Primer que tot, trasplanta-les a un test més gran amb terra nova o passa-hi el rasclet per airejar-les. Aprofita per retallar una mica la punta de les arrels perquè en creixin de noves.

Una mica d'adob


Posa-hi adob cada 15 dies: les espècies amb flor, amb adob líquid ric en potasi; les de fulla, amb un de ric en nitrogen.

Neteja-les


Neteja les seves fulles, sense tocar les flors, per treure la pols que no les deixa respirar; això, a més, permet comprovar que no pateixen cap malaltia ni estan afectades per cap plaga. Ho pots fer en sec, amb un drap o un pinzell; o pulveritzant-les amb aigua i gel de bany i esbandint-les bé, la qual cosa actua també contra els paràsits.
Si ja han perdut la flor, retalla una mica el fullam i aconseguiràs una altra floració o la creació d'esqueixos.

Si pot ser, millor a l'exterior


Treu a fora les espècies que puguin estar a la intempèrie, o aireja les habitacions durant més estona, evitant les corrents d'aire. No t'oblidis d'allunyar de les finestres les que no suporten l'excés de llum.

Totes juntes


Sempre que puguis, hauries de formar petits o grans grups de plantes tant a l'interior com a la terrassa o al jardí. És fàcil, no necessites més espai i és molt més decoratiu. A més, entre elles creen un microclima allargant considerablement la seva vida.
-Pots utilitzar un recipient i plantar-les directament o bé col·locar tots els testos en un recipient i omplir els forats amb terra.
-Posa les plantes més petites al davant i les més altes, al darrera.
-Barreja plantes de diferents colors i tipus de fulles.
-Les de flors o amb colors molt atractius col·loca-les al centre o al davant.
-Utilitza plantes que necessitin la mateixa quantitat d'aigua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada