Pàgines

diumenge, 17 de juny del 2012

Les plantes crasses




Característiques


Moltes persones les confonen amb els cactus, però no tenen res a veure, excepte que són igual o més resistents, i tant o més espectaculars que ells.


Les seves cures


Les plantes crasses o carnoses, com es denominen popularment, necessiten poques atencions: a l'exterior, situa-les a mitja ombra, i a l'interior, en un lloc fresc i molt lluminós, procurant que els rajos solars no les toquin directament.


Els seus pitjors enemics


A l'exterior, són els caragols, els llimacs, les baixes temperatures i la calamarsa; a l'interior, l'excés de reg i de temperatura i la manca de llum.


La seva reproducció


La seva multiplicació és fàcil i es realitza a través d'una fulla o d'una part aèria de la planta. En molts casos, al caure les seves fulles i entrar en contacte amb la terra, ja es reprodueixen.


Una varietat: el sempervivum


Només a la nostra península n'hi ha una gran varietat. Utilitza-la per rocalles, adornar murs, entre les lloses del paviment o, simplement, en testos. T'agradaran perquè creixen amb molt poques atencions i suporten gelades i moltes altres condicions adverses, excepte l'excés d'aigua, ja que necessiten molt poc reg. Per multiplicar-les, separa alguna de les seves rosetes i, simplement, replanta-la on vulguis. Agafarà.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada