Pàgines

divendres, 8 de juny del 2012

Les males herbes



Les males herbes i el tipus de terra del jardí

Gràcies a algunes males herbes, pots conèixer el tipus de terra del teu jardí. La dent de lleó i el card creixen en terrenys porosos; l'herba mora o l'ortiga es desenvolupen en terres riques en nutrients; si hi ha herba dels canaris o estelaria, el terreny és ric en humus.

Controlar les males herbes sense herbicida

L'única manera és arrencar-les d'una estirada per extraure la major quantitat possible d'arrels, traient tota la part subterrània. Talla les males herbes més difícils o impossibles d'arrencar amb un ganivet arran de terra i escampa un grapat de sal de cuina pel damunt. També pots controlar la seva aparició aplicant una bona capa d'escorça de pi, palla, grava, pedres decoratives, etc. pel terreny.

8 solucions a les males herbes

1.-Evita regar les zones del jardí on no hi ha plantes: perquè amb l'aigua es facilita la germinació de les llavors. Utilitza un sistema de goteig on sigui possible.
2.-Abans de realitzar una plantació o de sembrar, rega el terra per afavorir la sortida de totes les males herbes existents. També s'ha de llaurar per netejar-lo i eliminar els estolons i les parts productives de les plantes. Si és necessari, repetix l'operació als 15 dies.
3.-Les malles antiherbes s'estenen al terra i s'ancoren amb claus o grapes. Redueixen el nombre de males herbes i són capaces de filtrar, de deixar passar l'aigua. Com que estèticament són lletges, es poden cobrir amb pedres o escorces.
4.-Quan es cobreix el terra amb escorces triturades, les llavors de les males herbes queden a sota, no reben llum i no poden germinar. Queden decoratives i mantenen la humitat, reduint el reg. Cada any s'ha d'afegir material nou.
5.-El mateix efecte s'aconsegueix amb les plantes tapissants, com l'alisum, les campanetes, el cerastium, l'osteospermum, la verbena o la vinca, amb la diferència de permetre'ns gaudir de colors espectaculars i d'efectes vistosos en qualsevol zona.
6.-Mantenir les praderies adobades correctament. Com més forta estigui la gespa, menys vulnerable serà per a permetre el desenvolupament de males herbes. És important també controlar l'alçada de l'herba i no deixar-la alta.
7.-Dividir les diferents zones amb vores, travesses o plaques d'acer per evitar que, si apareixen les males herbes, s'escampin per tot el jardí.
8.-Per acabar, observar, donar un tomb o un repàs visual pel jardí amb frequência per treure les males herbes tan bon punt comencin a sortir i no acabin envaint-lo completament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada