Pàgines

diumenge, 17 de juny del 2012

La bromèlia i la tillandsia

La bromèlia



Les cures de la bromèlia


Al ser una espècie tropical, necessita molta humitat. Per aconseguir-ho, pots pulveritzar-la, posar aigua a la copa que formen les seves fulles, posar boletes d'argila o pedretes decoratives al fons del test i folrar el cepelló amb molsa. També hi ha perles d'aigua o gel que substitueixen la terra, com a la fotografia, o que es barregen amb ella. Aquestes retenen l'aigua i els nutrients i els alliberen a poc a poc, mantenint una humitat constant.


Bromèlia amb flor


Si vols que la teva nova planta de bromèlia floreixi, no t'oblidis d'introduir-la en una bossa de plàstic juntament amb una poma madura. Florirà molt més aviat del que t'imagines.


La tillandsia



Característiques


Són plantes que en el seu hàbitat natural viuen penjades de les branques i dels troncs dels arbres. Reben en nom d'epifites i no s'han de confondre amb les plantes paràsit: la diferència és que les epifites utilitzen els arbres com a suport, sense alimentar-se d'ells, mentre que d'altres, com el vesc o l'hisop, es nodreixen de l'arbre portador.

Les epifites són la majoria d'orquídies tropicals, alguna espècie de cactus, les bromèlies i les tillandsies, conegudes popularment com a "clavells de l'aire".
 

Les seves cures


La tillandsia l'has de col·locar en un lloc ben il·luminat, sense sol directe i sense corrents d'aire. No suporta l'excés d'humitat a la terra ni les baixes temperatures. No requereix massa adob, només a la primavera, i la poda es limitarà a tallar les fulles que es troben en mal estat.


La reproducció


Un cop ha florit, de la seva base surten uns fills que assoleixen un cert volum i que s'han de trasplantar a un test individual. Així gaudiràs de noves plantes.

El clavell de l'aire a l'exterior


Es reprodueixen molt fàcilment a través d'esqueixos. Per viure, només necessiten un filferro per a la seva subjecció i pulveritzar-los contínuament a l'estiu.
En llocs secs, la seva situació ha de ser a mitja ombra i en zones humides pot romandre, sense cap problema, a ple sol.
No necessita adob, però si n'hi poses un de foliar, un cop al mes, el seu creixement serà molt més esplèndid. Es cultiva pel seu aspecte general, ja que la seva floració, de color blau, és bastant insignificant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada