Pàgines

divendres, 29 de juny del 2012

Les azalees i els rododendres




La temperatura


Són unes plantes que no suporten ni el fred intens ni la calor excessiva, per tant, hem de tenir-les en una estança fresca, ja que la calor accelera el procés de floració. En llocs secs, requereixen una exposició a l'ombra o a la semiombra.

El reg i l'adob


Necessiten molta aigua, al platet n'hi ha d'haver sempre. Tingues en compte que és millor que sigui aigua pura, sense clor ni calç, ja que aquesta acostuma a ser la causa principal de la seva mort.  Són unes plantes que no necessiten drenatge. Són molt sensibles a la manca d'aigua, si no tenen la suficient, no floriran i poden arribar a morir-se. També necessiten molta humitat ambiental.
L'adob ha de ser especial per aquest tipus de plantes, ric en magnesi i ferro.

El trasplantament


Quan les haguem de trasplantar, ho farem quan no tinguin flors, cap a finals de primavera (floreixen en aquesta època), i utilitzarem un substrat per a terres àcides. El dia abans convé que les reguem bé, que es xopin.  Segueix els passos següents: treu la planta posant-la cap per avall i colpeja el fons perquè deixi anar la terra; centra el cepelló al test, omple de terra i apreta-ho bé amb els dits. Quan la reguis, tingues en compte que al començament les seves arrels noves no absorbiran bé l'aigua.
Com que aquest procés es produeix durant l'època de nutrició, no oblidis que són molt sensibles a l'excés d'adob, per tant, si en poses massa, augmenta el reg per eliminar les sals del substrat.


L'azalea japonica


És el nom comú que es dóna a les varietats de rhododendron. Són uns arbustos compactes i de fulles perennes que necessiten sòls neutres o àcids i molt ben drenats. Floreixen a la primavera (març-abril).Volen ombra o semiombra i un reg abundant. Poden arribar a suportar mínimes de fins a -3ºC i assoleixen una alçada i una amplada d'1 m.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada