Pàgines

divendres, 8 de juny del 2012

La llum i la calefacció per a les plantes


Amb llum artificial

Monstera deliciosa 
Les plantes d'interior acostumen a rebre llum a través d'una finestra. Però la nuvolositat o el tractament d'alguns vidres no són beneficiosos per a elles. La llum artificial més apropiada és la fluorescent: l'anomenada "llum blava" per a les plantes verdes, i la "vermella" per a les plantes amb flor.

Llum uniforme

Pot passar que en algun dels espais on hi tinguis plantes, hi hagi racons amb ombra i d'altres amb llum. Perquè rebin la llum de manera uniforme, només les has de girar regularment. D'aquesta manera, la planta no es cargolarà, fins a deformar-se, a la recerca de la seva supervivència.

Una de les plantes més adequades pel bany

El bany acostuma a ser un lloc amb poca llum natural. Si vols posar-hi alguna planta, tria la Monstera deliciosa, també anomenada "costella d'Adam". És una de les plantes més decoratives, amb fulles grans i d'un verd intens. Quan la compris, mira que tingui alguna fulla petita i més pàl·lida; són les fulles noves. Si no és així, trigarà molt a créixer.

Calefacció i humitat

Generalment, les plantes d'interior necessiten una temperatura d'entre 15ºC i 20ºC. La calefacció és la gran enemiga d'aquest tipus de plantes perquè ressequen l'ambient. Per mantenir la humitat, posa un plat amb aigua a sota de cada test i amb grava o argila expandida per evitar que es podreixin les arrels. També pots arruixar-les de tant en tant amb aigua sense calç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada