Pàgines

divendres, 15 de juny del 2012

La diefembaquia







L'origen


Procedeix de Brasil i és molt apreciada per decorar interiors.

Les característiques


Pot assolir els 2 metres d'alçada però el tamany normal és de 1,5 m. Les seves fulles són d'un verd intens amb zones de color crema i blanc: úniques.

Les diferents espècies


Hi ha 30 espècies d'aquesta planta i totes posseeixen un fullatge preciós i un color molt atractiu que permet nombroses combinacions amb altres plantes. La dieffenbachia picta té algunes varietats en les quals tota la fulla presenta petites taques blanques sobre un fons verd de vellut. D'altres, són totes verdes i destaquen només els nervis amb un color crema o blanc. L'espècie més comú, la dieffenbachia amonea, és una planta robusta, de tiges gruixudes i pot assolir quasi un metre d'alçada. Les seves fulles poden arribar a fer 60 cm de longitud.

La temperatura


Entre els 20ºC i els 22ºC. No s'han d'exposar a corrents d'aire ni a canvis bruscos de temperatura.

La llum


Dieffenbachia picta  
Llum clara, però mai directa. L'excés farà empal·lidir les fulles i la manca de llum les farà més verdes.

El reg i l'adob


També s'ha de vigilar amb l'aigua, perquè si es queda entollada, pot podrir les arrels. Afegeix una mica de fertilitzant líquid cada 15 dies, a la primavera i a l'estiu.

El cultiu


No és perillós cultivar-la a casa, però és convenient saber que la seva saba és verinosa i que, per tant, s'ha de manipular amb guants i no deixar-la a l'abast dels més petits.

La reproducció


Aquesta planta té una gran capacitat per treure brots i arrels al llarg del tronc. És bastant resistent, però, si es fa malbé, és millor llençar-la.
Segueix els següents passos si vols tenir plantes noves.
1.-Separa la part de l'extrem que estigui més frondosa (plena de fulles) i posa-la a arrelar amb aigua. En pocs dies estarà preparada per plantar.
2.-Talla segments de tiges de dos o tres dits i planta'ls amb terra. Es poden posar horitzontals o verticals. Col·loca'ls en el sentit del seu creixement.
3.-Les fulles i les arrels començaran a despuntar en pocs dies. Fins llavors, pots mantenir-los a l'ombra i tapats amb plàstic perquè conservin la humitat.

La poda


Talla-la pel damunt del segon nus i trasplanta-la a un test més gran, si no ho has fet en els darrers 3 anys. Has de realitzar la poda entre el 15 de maig i el 15 de juny.


Les plagues


L'ambient fresc pot afavorir l'aparició de pugó i àcars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada