Pàgines

divendres, 15 de juny del 2012

La calathea beautystar i el croton

La calathea beautystar

 

L'origen




La calathea beautystar pertany a la família de les marantàcies i és originària de les selves tropicals. Les primeres plantes les van portar a Europa l'any 1875. No ens hem de deixar enganyar pel seu aspecte delicat: aquesta planta, amb la seva vegetació exuberant, és més resistent i duradora del que sembla.

El seu aspecte


Les seves fulles tenen una forma ovalada i presenten tons verd fosc, verd clar i, de vegades, rosa. El revers de les fulles i dels pecíols són de color marró vermellós fosc. A més, la planta és compacta amb fulles dures.

La llum


Planta d'interior, necessita molta llum per a mantenir el bonic dibuix de les seves fulles.

La temperatura


Ha d'estar per damunt dels 16ºC. La sequedat de les fulles de les calathees en general, té lloc quan les temperatures són massa baixes i el color marró sol ser motivat pel mateix, o per un excés de reg.

El reg i l'adob


El reg és el seu principal enemic. Pren nota: a la tardor i a l'hivern, rega només quan la terra estigui realment seca, i a la primavera i a l'estiu, mantingues la terra humida però sense embassament.
Necessita adob líquid, juntament amb l'aigua, cada dos regs.

El croton


Les seves necessitats


Necessita molta llum i humitat ambiental. La temperatura i la humitat han de ser constants, sense canvis. Quanta més llum tinguin, més intensos seran els colors de les seves fulles. Sinó, seran verds perquè necessiten realitzar la fotosíntesi. És aconsellable col·locar-los còdols a la base del test. S'han de pulveritzar cada dia les seves fulles i mantenir el substrat lleugerament humit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada