Pàgines

dimecres, 6 de juny del 2012

Foragitar les bestioles del jardí



Caragols al jardí

Escampa per diferents indrets peles de mandarina i de taronja; els caragols s'hi refugiaran i serà més fàcil capturar-los.

També pots preparar un recipient amb cervesa; instal·la'l arran de terra i espera que caiguin a dins atrets per l'olor d'una de les seves begudes preferides.

Un bon verí és l'àcid cítric que es pot subministrar col·locant en els cultius llimones tallades per la meitat.


Contra les formigues

Prova a plantar uns testos amb lavanda i col·loca'ls en diferents zones; a part de la seva bellesa, de ser decoratives i aromàtiques són un excel·lent repel·lent per a les formigues. No s'atreviran a atansar-se.

Per impedir que facin nius, elimina humitats i segella amb massilla les esquerdes de les parets i dels armaris encastats, les escletxes dels caixons de les persianes i dels endolls. Fes-les fora amb vinagre calent o bicarbonat, o bé col·locant una barreja d'àcid bòric, sucre, farina i aigua prop del seu niu: actuarà com a esquer.

Per protegir les plantes de les formigues, pots mullar de tant en tant el voltant dels testos amb suc de llimona.

Les formiques no suporten l'olor del marro del cafè. Així que no el llencis i aprofita'l per fer-les fora.


Allunyar els ocells

Col·loca elements brillants com bosses de plàstic, CDs, plats d'alumini, etc., instal·la un espantaocells o cobreix les plantes amb una malla plàstica o amb cintes velles de casset. Col·loca-ho abans de la germinació dels exemplars o de la maduració dels fruits.


Trampes per a vespes

Col·loca un tap de paper d'alumini amb un forat petit a una ampolla mig plena d'aigua amb melmelada. Permetrà que entrin les vespes però n'impedirà la sortida.

Una altra opció seria col·locar una ampolla amb el coll estret i a l'interior una barreja de sucre i una cullerada de mel. Si n'hi ha alguna al teu voltant, s'hi posarà i s'hi quedarà a dins. Són molt llamineres.


Contra els mosquits


A l'estiu hi ha espècies molt útils que repel·len els mosquits, com el gerani llimona, l'alfàbrega o la marialluïsa. No els agrada el fred, així que, si les tens a l'exterior no t'oblidis de posar-les dins de casa a la tardor; però posa-les a prop d'una finestra perquè rebin llum suficient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada