Pàgines

dissabte, 9 de juny del 2012

Flors fresques durant més temps


Un ram de flors durant més dies


Si t'han regalat un ram de flors fresques i vols conservar-lo més temps, afegeix a l'aigua un rajolí de vinagre d'alcohol i estaran més maques.

Quan un ram de flors comenci a pansir-se, introdueix les tiges en aigua bullint i després retalla-les en diagonal. Posa-les en un gerro amb aigua, dues cullerades de sucre i una mica de lleixiu.

Per mantenir les flors fresques durant més dies, també pots afegir a l'aigua del gerro dues cullerades de sucre i dues de vinagre blanc. Conservaran la seva bellesa uns quants dies més.

Una altra opció és eliminar les flors velles que tinguin la tija marró o llefiscosa. Posa-les amb aigua freda just per sota de les corol·les, arrenca les fulles que quedin dins del gerro, ja que només serveixen per contaminar l'aigua, i afegeix unes gotes de lleixiu de clor per conservar-les. A més, canvia l'aigua cada 4 dies.

També pots posar a l'aigua sis fulles de julivert.

Una altra manera de fer-ho seria dissoldre a l'aigua una aspirina i unes gotes de lleixiu comú (sense perfum ni detergent; la que és apta per a la desinfecció de l'aigua de beguda). L'aigua no s'embrutarà ni agafarà males olors.

Posar una mica de bicarbonat a l'aigua seria una altra opció.


Plantes amb més flors i que duren més


-Col·loca les plantes de flor en llocs fixes, no les moguis contínuament. Evitaràs que perdin les seves flors.
-Cultiva diversos exemplars a la vegada, dóna millors resultats que una planta de flor aïllada; així tenen més humitat.
-Elimina les flors pansides, allargaràs la floració de l'exemplar i la seva durada, sense excepcions, i evitaràs l'aparició de plagues.
-No les deixis en un lloc amb corrents d'aire, perdran la flor.
-No mullis les flors al regar-les, o fes-ho el mínim possible, sobretot quan fa fred.
-No entollis la planta, totes les que tenen flors són sensibles a l'aparició de fongs per excés d'aigua. Però recorda que has de mantenir el substrat sempre una mica humit.
-Totes necessiten molta llum, però a l'estiu només pot ser filtrada, els pètals no han de rebre sol directe.


Tulipes durant més temps


Les tulipes no s'obren ni es panseixen a la vegada. Ves retirant les flors a mesura que es marceixin, fins i tot ves traient els pètals fets malbé. El conjunt tindrà millor aspecte i la resta de les flors es mantindrà durant més temps. No tallis les tiges fins que tota la planta es marceixi.


Centres de flors durant més dies


Si vols que els centres durin més quan estan compostos per espècies diferents, col·loca les plantes separades amb els seus testos a la cistella o el recipient elegit per fer-los, no les posis totes juntes en la mateixa terra. Així podràs regar-les segons el que cadascuna necessiti.


Geranis plens de flors


Posa a la terra dels testos unes gotetes d'oli d'oliva; no et costarà gens i veuràs com ho agraeixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada