Pàgines

divendres, 15 de juny del 2012

Els ficus

L'origen

Ficus benjamina

Els ficus són originaris de les regions tropicals i del sud dels tròpics, principalment d'Índia i Malàisia. La família dels ficus comprèn arbres, arbustos i plantes enfiladisses. La majoria dels ficus suporten bé totes les temperatures i condicions.

La temperatura


A l'hivern, a una mínima de 10ºC a 13ºC i a temperatura ambient la resta de l'any.

La llum


Per a la majoria dels ficus llum mitjana. El ficus Pumila prefereix la semifoscor.

El reg i l'adob


Ha de ser moderat. Has de deixar que s'assequin les 2/3 parts superiors de la terra. L'adob ha de ser ric en nitrogen i ferro i s'ha de posar cada tres setmanes. 


Ficus pumila
El manteniment


Has de treure de manera regular la pols de les fulles, amb una esponja, aguantant-les amb una mà. Tira-hi un adob líquid especial per a plantes verdes de març a setembre segons les varietats, cada 15 dies o un cop al mes. Controla regularment la presència de cotxinilles farinoses o negreta. Si fos el cas, neteja les fulles amb aigua i sabó. Evita les corrents d'aire fred.

El trasplantament


S'ha de fer a la primavera, si les arrels omplen el test. Utilitza terra per a plantes d'interior.

Trucs 
Ficus elastica


A finals d'hivern, és normal que un ficus Benjamina perdi una part de les seves fulles. Per donar-li força de nou, és millor podar-lo. Poda'l bastant i trasplanta'l a una terra enriquida perquè estigui ben alimentat. Rega les seves fulles amb aigua tèbia a l'estiu i treu-lo a l'exterior quan plogui.
Perquè el ficus Elastica tregui branques com un arbre, talla-li el brot terminal. Per impedir que el làtex rellisqui, cobreix amb paper absorbent o amb una pasta cicatritzant la ferida produïda pel tall o escampa-hi una mica de carbó de fusta reduït a cendra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada