Pàgines

dimecres, 13 de juny del 2012

Els anturis



L'origen


Els anturis van ser descoberts als boscos tropicals 
d'Amèrica del Sud l'any 1870 per un francès anomenat 
Edouard André, donant el seu nom al Anthurium andreanum. Existeixen més de 900 varietats d'anturis al món, de totes les formes i colors. L'Anthurium scherzerianum és una altra varietat més rústica.

La ubicació i la temperatura


Els agrada els llocs càlids i amb llum, sense sol directe, i agraeixen que no els exposis a les corrents d'aire sec (als voltants d'una font de calor). La temperatura ideal se situa entre els 20ºC i els 27ºC. A l'hivern, prefereixen una temperatura superior als 15ºC.

El reg


La terra s'ha de mantenir lleugerament humida. Per augmentar la humitat de l'aire és important vaporitzar regularment les fulles amb aigua no calcària. No deixis aigua estancada al platet a nivell de les arrels.

El trasplantament                                  


Trasplanta'l cada 2 o 3 anys.

Les cures


-A l'estiu afegeix-hi cada 15 dies adob per a plantes amb flor.
-Talla les flors marcides i afavoriràs l'aparició d'altres de noves.
-Protegeix la planta de les corrents d'aire i dels canvis de temperatura.

Més sa i bonic


Després de l'hivern, les plantes necessiten unes atencions perquè estiguin més boniques i sanes. S'han de renovar els nutrients, posar-hi adob, canviar, si fos necessari, de test i terra, i podar les fulles marronoses.
En aquesta època, trasllada l'anturi a un lloc lluminós però on no li toqui el sol directament. Rega'l abundantment i pulveritza'l a uns 15 cm de la fulla a diari. Per gaudir de les seves flors durant tot l'any, n'hi ha prou amb mantenir temperatures constants d'entre 21ºC i 23ºC. A més, la humitat ha de ser elevada, per tant, pots posar el test al damunt de boles d'argila o grava mullada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada