Pàgines

dimecres, 13 de juny del 2012

El peu d'elefant





L'origen i descripció


Procedent de Mèxic, aquesta planta és perfecta per a cultivar-la a l'interior, ja que és molt decorativa i resistent i necessita poques atencions. Deu el seu nom popular a la forma del tronc, molt més ample a la part inferior, que és on emmagatzema les seves reserves d'aigua. Les fulles neixen en plomalls, a la part superior del tronc i el perill més gran per a la seva supervivència ve d'un reg excessiu, que pot fer que la planta es podreixi. El seu nom botànic és Beaucarnea recurvata i a l'exterior pot arribar a assolir grans alçades. A Elx hi ha un exemplar espectacular de més de 300 anys que fa 8 metres d'alt i 3 de diàmetre. A l'interior, en un test, pot arribar a fer 1,5 m d'alçada.

 

El trasplantament


Únicament al començament convé canviar la planta de test, i no a una altra molt més gran, ja que creix millor amb les arrels apretes. Quan ja és una planta madura, n'hi haurà prou amb renovar només uns centímetres de substrat cada 2 anys aproximadament.

La reproducció


La manera més senzilla d'aconseguir una planta nova és tallant algun dels seus fills que surten nous. Només l'has de plantar en un test o posar-lo amb aigua fins que tregui arrels i després posar-lo amb terra. També pots obtenir una planta nova utilitzant un tros de tronc d'una planta antiga. Suca el tronc tallat amb hormones d'arrelament i planta'l en un test amb un bon drenatge. S'ha de tenir molta paciència per veure les seves flors, ja que fins que no arriba a la maduresa, al cap d'uns 10 anys, no floreix.

Els problemes més comuns


La planta té la punta de les fulles seques

Pulveritza aigua, això és senyal que la planta està seca.

El tronc s'enfosqueix per sota

Acostuma a ser perquè la planta té massa aigua. Deixa de regar-la, ja que es podria arribar a podrir.

Les fulles es posen groguenques

Això pot passar perquè la planta no té prou llum. Comprova on està situada i per recuperar-la, atansa-la tant com puguis a una finestra.

La llum


Necessita ambients molt lluminosos, però no llum directa. El lloc perfecte per posar-la és davant d'una finestra.

La temperatura


Li agrada la calor i suporta bé la calefacció, sempre que es pulveritzin les seves fulles. A l'hivern necessita un ambient que no baixi dels 8ºC i que es trobi ben airejat habitualment.

El reg


S'ha de regar quan la terra estigui seca. A l'hivern, entre una i dues vegades al mes. A l'estiu necessita ser regada cada 15 dies aproximadament.

L'adob


Utilitza fertilitzant líquid cada quatre setmanes, des del març fins a l'agost, sobretot durant l'època de creixement. Convé que n'hi posis una mica menys del que indica el fabricant a l'envàs.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada