Pàgines

dilluns, 4 de juny del 2012

El bany: neteja i manteniment

Una neteja eficaç del bany

Comença per treure la pols del sostre amb un raspall embolicat amb un drap. Si hi ha taques d'humitat, llima-les i, en lloc de fer servir un producte antihumitat abans de repintar, aplica-hi una pintura amb aquesta propietat. Continua amb les rajoles; es netegen fàcilment si tenen vapor perquè estoven la brutícia. Per fer-ho, tanca portes i finestres i deixa un recipient amb aigua bullint 15 minuts o aprofita per utilitzar l'aigua calenta. Després, passa-hi una baieta humida amb alcohol i aigua al 50% i lluiran. El vinagre és ideal per desinfectar els sanitaris (a l'inodor resulta còmode i eficaç tirar-hi un got per la nit i deixar-lo fins al dia següent) i per eliminar les taques de calç. A les d'òxid, aplica'ls-hi llimona i sal. Una altra opció és un multiús que, a la vegada, desinfecta, desoxida i actua contra la calç. Perquè les gotes d'aigua no deixin taques a la mampara, si no va tractada perquè rellisquin, passa-hi una patata per tot el vidre: impedirà que hi quedin marcades. Neteja-la amb netejavidres i eixuga-la amb un drap que no deixi anar pèl. Fes el mateix amb el mirall, però afegeix-hi unes gotes de glicerina i es mantindrà impecable més temps.

Revestir el bany de fusta

-Fustes tropicals: són molt adequades perquè contenen olis naturals que les fan més resistents. Si optes per fustes tradicionals, com el pi o el roure, reserva-les per a zones allunyades de l'aigua i protegeix-les amb vernís (poliuretà). Si porten tractament hidròfug (tanca el porus), antifongs i antihumitat, el preu es duplica.
-Tractaments: també hi ha materials que es comercialitzen tractats, com el DM hidròfug. Assegura't que les vores quedin ben segellades.

Taques grogues a la banyera

Barreja un petit grapat de sal amb una mica d'aiguarràs a la banyera i frega les parets. Recuperarà la seva lluentor.

Taques de calç a la banyera

Per eliminar els cèrcols de calç, aplica-hi una mica de vinagre. Amb llimona i sal esborraràs les taques d'aigua. Recuperarà la brillantor si la fregues amb una esponja mullada amb vinagre calent.

Mampares perfectes

Si són de vidre, frega-les amb una barreja d'alcohol i netejavidres a parts iguals. Utilitza un drap que no deixi anar pèls. Neteja els perfils amb alcohol i, si tenen floridura, raspalla'ls amb lleixiu rebaixada amb aigua.

Cortines de dutxa amb taques de floridura

Degut al contacte constant amb l'aigua, a les cortines de la dutxa s''hi acaba formant floridura. Neteja-la amb aigua i lleixiu i quedaran com noves.

Carxofa de la dutxa obstruïda

Frega-la amb un raspall de dents i eliminaràs la calç dels forats.

Bany escumós

Si vols aconseguir aquella gran quantitat d'escuma que sobresurt de les banyeres de les grans estrelles del cinema, prova a tirar sota el raig de l'aigua un raig d'oli corporal mentre s'està omplint la banyera.

Per no relliscar al bany

Hi ha aerosols que, aplicats al terra del bany, aconsegueixen un efecte antilliscant.

També hi ha rajoles rugoses que eviten les relliscades.

Sanitaris perfectes

Si han esgrogueït, el millor és posar-hi una barreja d'essència de trementina i sal. Després, neteja-ho amb aigua calenta i sabó, i esbandeix-ho amb aigua freda.

Per recuperar la lluentor de la prcellana dels sanitaris, aplica-hi un bon raig de vinagre calent a l'interior i frega-ho amb un drap sec. Així, eliminaràs també les restes de calç de l'aigua que s'hi han acumulat.

Si vols gaudir d'uns sanitaris higiènics i sense taques fosques d'humitat, neteja'ls amb una mica de clor en pastilles. També pots dissoldre un parell de taps de clor amb un grapat de sal de cuina en 10 litres d'aigua i fregar-ho amb un raspall.

Refresc de cola per al bany

Si a la tassa de l'inodor o a la banyera hi han aparegut taques fosques, probablement degudes a les impureses de l'aigua o la calç (com d'òxid, rogenques), utilitza per netejar-ho un refresc, però que no tingui gas. Xopa un drap i frega-ho amb energia i aniràs comprovant com la brutícia va desapareixent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada